dilluns, 16 de maig del 2011

QUIN FÀSTIC, AQUESTA GENT DEL PP

QUIN FÀSTIC, AQUESTA GENT DEL PP
Article publicat a elpunt.cat el dia 16 de maig de 2011

El lloguer del Palau de les Arts


Els megalòmans i grandiloqüents personatges del PP que ens governen s'han vist obligats a llogar les faraòniques instal·lacions del Palau de les Arts per a fer bodes i saraus de milionaris: 50.000 euros diaris la sala principal, 40.000 l'auditori..., però com han pensat en totes les butxaques, el hall d'entrada sols costarà 6.000 euros diaris i una terrassa, 4.000. O siga que, la bogeria fantàstica en què estan immersos i que paguem entre tots, la seua irrefrenable desmesura, el seu desficaci tan monumental com la seua ignorància, han acabat, en què? En haver de llogar les monstruositats calatravianes, perquè ni tenen diners per a mantenir-les! Quina vergonya! Quin insult per als valencians! Quin ridícul més mundial!

Policia en les urbanitzacions

La promesa de Camps de posar policia nacional i guàrdia civil en les urbanitzacions (els ho deia als del Plantio de Paterna) és una mostra de la línia de pensar que caracteritza el PP de Camps, que supera en despotisme als governs més bananers. Policia de l'Estat per a protegir urbanitzacions privades! Això no ho fan ni a Sud-amèrica. Normalment, des de sempre, inclús des de l'època de Franco, tothom ha entès que els propietaris dels xalets de luxe de les urbanitzacions s'han de pagar la protecció, contractant guardes jurats. Ara arriba Camps i els diu que no, que això els ho ha de pagar l'Estat! Sembla absolutament increïble, però això és el que ha promès.

Canal Nou trau la llengua

He rebut una telefonada de Canal Nou invitant-me a participar en un programa sobre la llengua (Trau la llengua) i els he dit que no, que no compten amb mi, per la sèrie de raons que tractaré de resumir. Aquest nou programa és una còpia d'un de similar que fan a la TV3 (Caçador de paraules) on havia participat el polifacètic Màrius Serra, que a més d'escriure fa encreuats i de tot, i per això trobaven assenyat invitar-me, pel fet que jo també faig encreuats diàriament a Levante-EMV.

He vist els dos primers programes i vull deixar ben clar que no tinc res a dir dels realitzadors, de moment, perquè estic convençut que les seues intencions són bones, i veig que posen gràcia i que respecten la unitat de la llengua, mitjançant la varietat dialectal, a banda d'alguns detalls. Ara bé, ja té nassos que els servisca de model la TV3, la mateixa que el PP està impedint que veiem els valencians!

De tota manera, a la vista de l'actuació antidemocràtica i sectària de Canal 9, de la qual el 4 d'abril ja vaig escriure ací mateix que “no tinc cap dubte a qualificar de nefasta per a la llengua, per a la convivència, per a la moral, per a la salut mental i per a la butxaca dels valencians...”, és evident que no puc participar ni prestar-los suport. Curiosament pensava el mateix de la televisió de l'etapa socialista, encara que això no fa al cas, però és curiós.

Per altra banda quin sentit té que, en campanya electoral, es “preocupen” per la llengua, si Font de Mora s'ha dedicat a agredir el seu ensenyament; si han eliminat el requisit lingüístic per als funcionaris; si són uns bel·ligerants contra Escola Valenciana i les trobades; si Rus volia eliminar els mestres; si els seus polítics no parlen valencià ni en la intimitat (no vull imaginar-me Rita Barberà en la intimitat, ai Déu meu, però estic segur que no parla en valencià)...

I per què han impedit l'accés a les instal·lacions de la televisió a Morera i Mònica Oltra (Compromís-Bloc) i a la resta de partits de l'esquerra, mentre que les utilitzen de franc els amiguitos com els d'Intereconomia? Finalment, no vull entrar en el tema de l'immens forat econòmic en què està sumida aquesta televisió enemiga dels valencians; encara que la paguem els valencians, perquè això ho ha de fer la fiscalia. En definitiva, que els he dit que amb mi no compten.

1 comentari:

Secretari ha dit...

Ja t'ho he dit alguna vegada, però m'agrada moltíssim la contundència dels teus articles. Molt bona la teua negativa a la televisió enemiga. No s'ho mereixen. També jo, des del meu blog, he qualificat aquest canal com una autèntica ruïna. I és una llàstima, certament, perquè qua volen o, millor dit, quan els deixen, fan les coses bé. Ja s'ho faran però. Canal 9 al pou.