dilluns, 19 d’octubre del 2015

Els del PP s'han fet de la pixa un “lio”

Article publicat a el Punt/Avui el dia 19 d'octubre de 2015

Respecte de l'embolic que s'ha fet el PP amb la pixa, ho dic metafòricament, crec que tot el que els està eixint a la cara, o explotant-los, s'ho han anat forjant a pols, al llarg de la legislatura. Si ho tenien tot a favor, ara ho tenen molt malament, de cara a les eleccions, per molt que Rajoy, que viu a la lluna, s'enteste a posar ordre. No cal que els repassem la setmana que acabem avui, que haurà estat la més atziaga que han viscuda en tota la legislatura.

Si dic que Rajoy és nefast, això ja no té cap mèrit, perquè ja ho ha avançat el mateix Aznar. És millor dir que els del PP estan de pega i que el món se'ls està obrint sota els peus. Les picabaralles i traïdories entre la parròquia, començant pels ministres. Les posades de pota que ha protagonitzades Rajoy. La seua incapacitat per a negociar el cas català. El fracàs econòmic a què ha condemnat les classes més desprotegides, etc. Tot això resumeix l'enorme fracàs del seu govern.

Per tot això, i a punt d'acabar-se la legislatura, els populars s'han posat tan nerviosos, que van tots campi qui pugui, abandonant el vaixell i passant-se de bàndol. És el final del PP, gràcies a Déu, que s'està desfent com el sucre en l'aigua. Talment com passà amb la UCD de Suàrez o amb el PSOE de Felipe Gonzàlez.

No passa res, però, i que estiguen tranquils els de l'Ibex 35. La gent poderosa que s'emparava en els populars, ja tenen l'alternativa preparada, que és Ciutadans. Així que tenen assegurada la continuïtat i la salvaguarda dels seus interessos. Es tracta de passar-se'n del blau i de la gavina del PP, a l'inanimat color taronja de Ciutadans. Tenint en compte que la gavina és una au carronyaire, que vagen alerta, doncs, els de Rivera.

Cal dir que el color blau és un color que inspira simpatia, confiança, harmonia i fidelitat, encara que, en el PP, això seria abans, perquè ara precisament és el que està fallant-los, ara és tot el contrari. El blau també és el color de la viagra, i a França diuen j'en reste bleu, quan posen cara d'espantats o de sorpresos, com Rajoy.

Sobre el color taronja de Ciutadans, aquest és un color alegre, divertit i social; de vegades també és frívol. Les bacants o sacerdotesses del déu del vi, Bacus, vestien túniques color taronja, igual que els lames budistes. Curiosament és un color que combina bé amb el blau.

Per casualitat el taronja també és el color de Compromís. A veure si ens confonen, ara que sembla que totes les gallines ens ponen i ens coneixen a tot arreu!