diumenge, 25 de setembre del 2011

EM BULL LA SANG

EM BULL LA SANG


Article publicat a elpunt/avui.cat el dia 25 de setembre de 2011




Dir que em bull la sang, ara mateix, és dir una mentida, perquè això és cosa de joves; a la meua edat l'única cosa que ens espera és el bullidet de cada nit de creïlla, ceba i bajoquetes. La gent jove, però, és una altra cosa, gràcies a Déu, i per això, al meu poble (Silla) durant l'anterior legislatura, un grup de joves posaren en marxa una pàgina de facebook que és titulava “Em bull la sang quan sent parlar de...” referint-se a l'alcalde socialista, de qui denunciaven les malifetes amb contundència i convicció. Jo, seguint els seus passos, proposaria una altra pàgina per a denunciar totes les coses indignes, de què ens assabentem cada dia pels diaris, que fan els polítics de tots els colors, però especialment els populars, que també s'hauria de titular “Em bull la sang quan sent parlar de...”, de tota la nòmina.

Per exemple Camps, que ha deixat el País, o siga a nosaltres, empenyorats per a cent anys i un dia, no us fa bullir la sang? Si triplicà en vuit anys el deute de la Generalitat que havia heretat de Zaplana, saber-ho no us fa bullir la sang? I si en lloc d'exigir-li responsabilitats, a banda del cas Gürtel, pot continuar vivint de la política impunement amb un bon sou, això no us fa bullir la sang? Si l'alcaldessa Rita Barberà cobra 111.000 euros, saber-ho no us fa bullir la sang? Si el gras del Díaz Alperi i la seua successora Castedo, s'han lucrat manipulant l'urbanisme d'Alacant, aprofitant la condició d'alcaldes, això no us fa bullir la sang? No acabaríem, perquè cada dia hi ha un cas nou i la llista de peixos grossos amb les mans brutes és llarga.

M'ha vingut al cap l'Alperi d'Alacant perquè li tinc una quimera especial, li tinc tírria i si no conte els perquè, rebente. Personalment no conec aquest personatge rodanxó, ni ganes, però es donà la casualitat que em vaig fotre una trompada caminant per Alacant, entropessant amb una pedra que hi havia al mig del carrer, rectangular i de color blanc, situada sobre la pintura d'un pas de vianants (zebra), que segons la policia municipal era d'unes obres municipals; com ni jo, ni els qui venien amb mi, la veiérem, caiguí bocaterrosa i em trenquí les dues mans. Vaig anar doblement manc, doncs, durant tres mesos, i ningú sap el que això significa fins que no ho passa. La denúncia que interposí contra l'ajuntament d'Alacant no l'he guanyada, perquè segons el jutge, jo hauria d'haver anat amb l'ull viu.

I què penseu que féu l'Alperi? Haig de dir que jo, aleshores, era alcalde de Silla i que el meu cas isqué als diaris, amb fotografies i tot, de mi i del cudol i, per tant, ell n'estava assabentat. Doncs, no féu res, ni per cortesia; ni preguntà, ni es disculpà, ni res, senzillament passà del tema. Si haguera estat al revés, i si ell s'haguera fet mal passejant per Silla, jo, com alcalde, estic segur que m'hauria interessat, com ho hauria fet qualsevol dels alcaldes que m'han precedit, o els que m'han seguit i seguiran. Estic convençut, perquè a Silla tenim molta educació, mentre que aquest individu, no.

Però, tornant a la proposta d'obrir una pàgina de facebook, que es diga, com la dels joves de Silla, crec que tindria molt d'èxit, perquè de temes no en faltaran. Per exemple, aquests dies s'ha fet públic que, com a conseqüència de la nefasta i catastròfica gestió econòmica de la Generalitat, l'autonomia valenciana és la que més deu de tot l'Estat, i per això el conseller Vela ha assegurat que “o l'estat ens ajuda amb el deute o hi haurà conseqüències devastadores”. No us fa bullir la sang, això? Com han estat tan dilapidadors i irresponsables, Zaplana, Camps i totes les colles de consellers que han tingut? I ara s'aclamen a l'Estat? No us fa bullir la sang? I els responsables, no paguen res?

I quan te n'assabentes que precisament ara, quan la cosa no té remei, diu el PP que van a prendre mesures perquè ningú cobre més que el president de la Generalitat, perquè hi ha alcaldes, directors de tinglados i d'empreses subsidiades, tots de la cassola, que cobren més que Fabra, a càrrec de l'erari públic. Això no et fa bullir la sang? I quan surten a la llum els casos de corrupció i veus que tota aquesta gent s'esmuny com les anguiles? Quan veus que tenen impunitat quan governen i també quan deixen de governar, això no et fa bullir la sang? I la programació de Canal 9? I tantes coses més?

Estem a les envistes d'entrar en un quadrienni negre, dels més negres de la democràcia de l'estat, que agreujarà els efectes de la crisi, que faran recaure sobre l'estat de benestar. Els rics, com els han promès els populars, seran més rics i els treballadors, la classe mitjana i els pobres, serem més treballadors i més pobres. I això va a passar perquè la majoria, que som treballadors, classe mitjana i pobres, votarem els populars; aquesta és la gran contradicció, que marcarà la història dels quatre propers anys. I açò no ens fa bullir la sang?