dimarts, 4 d’octubre del 2016

LES ESTAFES DEL PSOE



LES ESTAFES DEL PSOE

Versió íntegra de l'article publicat al Levante-EMV el dia 4 d'octubre de 2016

Tota la vida he lamentat haver votat una sola vegada als socialistes, a Felipe Gonzaléz. Mai no ho havia dit, perquè em feia molta vergonya. Crec que també els va passar a molta gent que, sense ser socialistes, trobaren oportú participar en el canvi que prometia aquell personatge. Desgraciadament tots ens sentírem estafats, només començar, amb allò de “l’OTAN d’entrada, no”, que crec que fou la frustració més cruel de totes les que seguiren donant-nos.

Ara aquest il·lustre panxacontent ha trobat oportú trair Pedro Sanchez, en un moment tan delicat: porque me siento engañado por él. Diu que li havia assegurat que s’abstendria en la votació de Rajoy. Quina barra, la del tio. Així les coses, doncs, jo també trobe oportú confessar i fer públic que a mi, González m’estafà.

No ho dic perquè em solidaritze amb Sánchez, ja que no estic al Psoe, ni ganes tampoc; personalment me la bufen. Però es dóna la circumstància que sí que crec que per a impedir la “unió patriòtica” del PP-C’s i fer fora Rajoy, cal un “front popular de l’esquerra”. Qualsevol contratemps, doncs, per aconseguir aquest noble objectiu és un triomf de la gent més reaccionària i corrupta del PP i una traïció a la classe treballadora, de funcionaris, estudiants, petits i mitjans empresaris, jubilats... que estem patint-los.

Un amic m’escriu des de Mèxic, preocupat per “la voladura incontrolada” del Psoe. Li dic que d’incontrolada res, sinó que ha estat programada per una confluència de gent de dins del partit i de fora, també per grups de pressió molt poderosos. També és cert que la baronessa sevillana cobeja la secretaria general des de fa temps i que la major part del barons territorials, fins i tot de Puig, li fan costat.

Pel que han manifestat tots ells, el que més temen és que els de Podem acaben destronant-los i per això han organitzat l’eliminació de Sánchez, per a evitar-ho. Quina estafa, perquè els més bel·licosos susanistes estan governant els respectius territoris gràcies als pactes que han fet amb els demonitzats podemites. Tot és molt contradictori, doncs, tot sembla molta estafa.

Tots aquests barons senten un profund espanyolisme, ranci, carpetovetònic i malaltís, que els impedeix cap pacte amb els nacionalistes que quieren romper Espanya, diuen. Pensen igual que Primo de Rivera, Lerroux, Franco, Fraga, Rajoy... No tenen en compte, o no volen, que els nacionalistes governen una bona part de les autonomies i  ajuntaments i que mentre continuen a l’Estat i siguen contribuents, són un grapat de vots al Congrès de Diputats i Diputades. Voler apartar-los és, doncs, reforçar-los a què s’independitzen més aviat.

També és evident que aquests dinamiters socialistes han rebut pressions de les grans empreses, bancs i multifuncionals, dels empresaris... que volen que tot seguisca com fins ara. Aquestes pressions no són qualsevol cosa, perquè les fan els qui els garanteixen una bona ocupació per a quan pleguen dels càrrecs, que són les famoses portes giratòries. Els patums que ja gaudeixen d’alguna bona canongia, com González,  no volen perdre-la tampoc.

Així les coses, com finalment han fet fora Pedro Sanchez, ara ens faran l’estafa de permetre que Rajoy continue. No només tindrem quatre anys de PP, perquè a continuació seguiran unes quantes dècades més, com ens passà amb Franco. És a dir, més corrupció, més retallades de drets, més emigració dels nostres joves, més endarreriment, més misèria moral...