dissabte, 3 d’abril del 2010

BARBÀRIE SILLERA

BARBÀRIE SILLERA


Article publicat a LEVANTE-EMV, el dia 3 d'abril de 2010

Quan els bàrbars envaïren Roma, ho destrossaren tot: edificis civils, esglésies, ciutats senceres, jardins.... per això es deia que on xafava el cavall d’Àtila ja no creixia l’herba. Des d’aleshores considerem bàrbara tota acció destructiva que atempte contra el patrimoni públic, contra els monuments, contra el paisatge, contra els jardins... Com és el cas Silla on es vol perpetrar un atac contra una de les joies patrimonials més estimada pel poble: contra el Parc de l’Estació! Allí volen suprimir arbres, arbusts, plantes i una gran part del passeig, per a construir en el seu lloc un casal faller! Es tracta d’una autèntica barbaritat, que no se li ha ocorregut mai a ningú, sinó a l’actual equip de govern.

Malgrat que el poble ha protestat de forma contundent: amb més de 3000 signatures de protesta; amb una magnífica concentració de 400 veïns i veïnes a la porta de l’Ajuntament; amb l’exposició als balcons de pancartes amb l’eslògan “Salvem el Parc de l’Estació”; amb cartells clandestins i anònims; malgrat tot, res no ha servit de res; tampoc l’informe negatiu de l’arquitecte municipal. Un alcalde i vuit regidors, o siga la barreja de fans i de trànsfugues de l’equip de goven, van a imposar-se i a enfrontar-se als sillers i les silleres d’avui i de demà. Increïble!

I crida l’atenció que aquesta barbaritat se subvencione, perquè el Delegat del Govern, senyor Ricardo Peralta, coneix quina és la voluntat popular a favor del parc i ha de saber que amb aquest projecte es canvia una zona verda per un casal faller. Recordarà que quan presentà els projectes de tots els pobles a la premsa, el cas de Silla meresqué l’atenció dels periodistes, que s’estranyaven que el pla Zapatero poguera destinar-se al que es pretenia a Silla.

Ha de quedar ben clar, però, que no s’està en contra que es construïsquen casals en condicions, perquè el veïnat no patisca els inconvenients de tenir-los al costat de casa, o a sota. També es cert que el problema és trobar els llocs adients i que un dels casals més difícils d’ubicar és el de la falla del Mercat, però això no lleva que hi haja altres possibilitats que la de destruir una part del Parc. Ho lamente pels fallers del Mercat, perquè ells no tenen la culpa que els hagen obligat a acceptar aquesta bàrbara actuació, que molts d’ells no voldrien.

Ara, en justícia i democràticament, queden altres accions, com l’alçament d’una acta notarial, la denúncia en la Generalitat i en la Delegació del Govern, per la transformació d’una zona verda en un casal; també s’ha de dur el tema a les Corts Valencianes. S’estan organitzant concentracions i activitats reivindicatives i fins i tot s’ha parlat d’encadenar-se, els veïns i les veïnes més voluntariosos, als arbres del Parc... Tot siga per a salvar Silla i el seu Parc de l’Estació d’una actuació que és una barbaritat.