diumenge, 29 de juliol del 2012

ARA S'ABAIXEN ELS SOUS

ARA S'ABAIXEN ELS SOUS
Article publicat a el Punt/Avui el dia 29 de juliol de 2012

Ara, i dic ara perquè és ara, els polítics comencen a abaixar-se els sous, quan ja se'ls han posat els ous a la gola. Han vist que no poden continuar “retallant” els sous de totcristo, eliminant pagues extres (decisió que probablement és il·legal, però no sabem que diuen els sindicats), reduint dràsticament les prestacions socials, tirant al carrer milers de funcionaris interins i contractats, i amb més de cinc milions d'aturats i quasi dos milions de famílies sense que entre ni un sou a casa, en definitiva, que ja han vist que no poden continuar fent les mil putades que estan fent, mentre ells cobren i furten el que cobren i furten, sense més. La gent ja ha dit prou i s'ha tirat al carrer i, no solament els indignats, els estudiants i la joventut desesperada, perquè també ho estem fent els funcionaris de l'administració, l'ensenyament i la sanitat, famílies senceres i, fins i tot, la policia, els bombers, i militars i guàrdies civils camuflats. Per tot plegat, doncs, els polítics no tenen més remei que aplicar-se ells també la mateixa medicina i han anunciat que ara, al cap de tants de mesos fotent als demés, ara van a rebaixar-se els sous i altres prebendes.

Però, quins collons que tenen, quina poca vergonya. Presumeixen que s'abaixen els sous, però i què, si encara continuen cobrant més de dotze, de tretze, de catorze milions. Per exemple, posem per cas el sou d'un personatge que, per professió de fe, hauria d'haver estat el més exemplar i evangèlic: Juan Cotino. Ha estat cobrant vora vint milions d'euros fins ara, però el pobret, amb la rebaixa sols es quedarà amb uns tretze. I l'altre ínclit, ubèrrim i poc exemplar cas és el de Rita Barberà, que també cobra al voltant d'uns vint milions. Aquesta perla, però, encara no sap què ha de fer, i el dimarts passat estava molesta perquè els periodistes li havien preguntat: “és una escala de oportunismo donde no voy a entrar” digué en un castellà bàrbar.

Els casos d'abusos són milers. El mateix ministre i sinistre Montoro cobra, a més del sou, un plus d'habitatge, ja que no viu a Madrid. Curiosament, però, hi té tres pisos. Tornant a València, l'incombustible Rafael Blasco (no oblideu que formava part del FRAP, després s'apuntà al PSOE i fou conseller, i finalment al PP i hi ha arribat a ser dels qui més manen), doncs aquest, malgrat que ja no és portaveu dels populars a les Corts, perquè la justícia el té enxampat pel miserable frau de les ONG, continua cobrant un plus mensual de dos mil euros, a més del sou de diputat i també manté el cotxe oficial.

Evidentment, aquests despropòsits, que són uns petits botons de mostra, els coneixen fora de les nostres fronteres, de la mateixa manera que coneixen els casos dels aeroports sense avions. Que tenim més trens d'alta velocitat que cap altre estat europeu, inclosa Alemanya. Que la justícia és lenta, quan els convé, com en el cas de Carlos Fabra. Que tenim la taxa d'atur més alta de tota la zona euro, etcètera. Per això Espanya i el País Valencià solem ocupar pàgines de diaris arreu del món, perquè ens consideren unes bufes de pato i desconfien tant que les primes de risc que ens assignen, són majors que a cap altre estat europeu, Grècia, Irlanda i Portugal inclosos. O siga que fent el paral·lelisme, però en negatiu, de la fatídica consigna d'Aznar que deia que España va bien, la veritat és que ara Espanya va malament, o millor dit, que Espanya, de tant malament que va, no va enlloc.

¿Com fa front a la crisi un govern veí, el de França? Doncs, Hollande ha suprimit el 100% dels vehicles oficials i els ha subhastat. També ha suprimit els vehicles que deien d'empresa, perquè els empraven els alts funcionaris, per a ús propi, estalviant-se haver de comprar-se'n un. La idea d'Hollande és que qui ho fa o és estúpid, o avar o deshonest. Ha augmentat la tributació per als francesos que guanyen més de 5 milions a l'any, que pagaran el 75%. Ha eliminat els privilegis fiscals de l'església... Etcètera. Els estalvis i les noves tributacions es destinen a la recuperació de suburbis ruïnosos; la creació d'instituts d'investigació científica avançada; jardins d'infància i escoles primàries; fons de prestacions socials a mares solteres; etcètera. I aquestes “retallades” als rics i als polítics poca vergonya, s'han concretat en la contractació de 2.560 joves científics per a la investigació; de 59.870 professors per a l'escola pública; etcètera. O siga, més o manco com a Espanya, però al revés.

He posat el cas de França, com ho hauria pogut fer del d'Alemanya, del d'Àustria, de qualsevol altre país de la zona euro, perquè quede ben clar que la política de Rajoy és un disbarat. Ja s'ha dit molt i jo també, que el que està fent el govern del PP és totalment negatiu, perquè condueix a augmentar la recessió, en lloc de a la reactivació de la indústria i del comerç. En realitat el que estan fent és matar la gallina dels ous d'or, que som els treballadors, que som els que treballem i fem guanyar diners als empresaris i paguem els impostos i ens gastem els diners i tornem a fer guanyar més diners als empresaris i tornem a pagar més impostos. Han calculat el que significa, per a ells mateix, que hi haja més de cinc milions d'aturats? Ja sabem que demanar-los si han pensat en els aturats seria demanar-los massa, encara que ells no paren de dir que sí, que hi pensen, i fins i tot algú ha dit que no pot ni dormir pensant-hi i després se'n va de gorra a caçar elefants...

Acabe amb la Bíblia a la mà, perquè fer-ho ja és com un tic que he agafat i sempre que toque el tema Cotino se me'n va la bola per aquest cantó. Diu Isaïes (10): “ai dels qui fan lleis injustes i promulguen decrets opressors. Neguen la justícia als dèbils, roben el dret als pobres del meu poble... Què fareu el dia que us demanaran comptes? ... On amagareu les vostres riqueses...?”. Si Isaïes vinguera per ací estic convençut que estaria enfront d'aquests polítics que, hipòcritament, estan governant-nos, però com tot açò no és més que mitologia cristiana, estem bons si esperem l'auxili dels sants i, per tant, haurem de continuar la protesta i si cal a posar barricades.



1 comentari:

Secretari ha dit...

Ole, ole i ole. Tan clar com sempre. Compte amb Cotino, sempre té la flauta preparada.