dissabte, 31 de maig del 2008

CORRUPCIÓ A MIAMI... I A SILLA

Article publicat al Punt de Silla, de maig de 2008

La política, que és la gestió dels assumptes públics, pot exercir-se honestament i democràticament, o pel contrari, pot exercir-se indecentment i antidemocràticament, o siga de manera tèrbola, per no dir bruta del tot, segons si els polítics actuen moguts per interessos socials o per interessos personals. Lamentablement, en la societat en què vivim, encara poc experimentada en l’exercici de la democràcia, poden donar-se casos d’enganys i de corrupcions, com el transfuguisme. Així, persones que es presenten en la llista d’un partit, posteriorment l’abandonen, però sense renunciar al càrrec. En conseqüència, els electors se senten enganyats i amb raó.
A Silla tenim dos casos, el més actual el de Machancoses (que ha abandonat el PP) i abans el de Felisa (que abandonà EU). Com en els dos casos qui ha eixit beneficiat és Baixauli (no tenia majoria absoluta i amb els trànsfugues l’ha aconseguida), hem de concloure, com feien els romans, que el responsable dels dos casos de transfuguisme ha estat Baixauli, i, com diuen els italians, se non é vero é ben trobato (que vol dir que si no és així ho sembla) Si ens contaren casos de transfuguisme a Miami no ens preocuparia, però com es tracta de Silla, això ja són altres calces. Altra cosa és saber qui diu la veritat.
També és molt greu el que passa amb el MagaziM (o siga el BIM) que edita l’Ajuntament. A la vista està que és un pamflet (mal fet i mal escrit) al servei de l’alcaldia (que és qui més ix, fins amb 9 fotos!) i això és una deshonestedat. I damunt els socialistes s’atreveixen a acusar el Punt de ser un libel! Anem a pams: el Punt no el paga el poble i el MagaziM sí; aquesta és una primera diferència. Al Punt escriu qui vol i al MagaziM municipal, no. Mentre governava el quatripartit, l’Ajuntament pagava 4 pàgines del Punt per a informar objectivament de la gestió municipal; ara tot el MagaziM serveix per a “informar” solament d’allò que interessa a l’alcalde... És a dir, el MagaziM no és democratic, com tampoc ho és qui actua d’aquesta manera (Baixauli)
Per què li tenen tanta por a la democràcia? Què volen amagar amb tant de recel? Quin complex de culpabilitat els rossega el cor? I això que no toque el tema dels costos de les publicacions municipals, perquè no compare el que ens costava el Punt, quan governava el quatripartit, i el que ens costa ara el famós MagaziM. Això, el regidor del Bloc, Josep Lluís Melero, ho té tan clar que ja s’encarregarà de fer-ho públic. A mi em preocupa més la moralitat, perquè Silla no pot ser... Miami.