dilluns, 30 de juny del 2008

I ARA QUI ÉS EL FEIXISTA, BAIXAULI?

Publicat a El Punt de Silla, juny de 2008

Durant tota l’anterior legislatura, mentre jo era alcalde del quatripartit, Baixauli i els seus més addictes (Adolfo, Vicent Navarro, Roman), i els franctiradors més inesperats (alguns “representants” d’associacions, alguns caps d’àrea municipals...), havien decidit que el pacte, que havíem fet el Bloc i EU amb el PP i UV, era un motiu d’escarni sobre mi mateix. De manera que aquella colla de bocamolls i de desaprensius, no dubtaren a dirigir-me paraules ben grosses (feixista, per exemple). Ara, mira per on i quina casualitat, són ells els que pacten amb el PP, i ho fan amb un trànsfuga, que és pitjor. Per tant, és just que tasten del seu mateix verí i no tinc cap inconvenient a retornar-los els seus improperis: feixista és vosté, Baixauli, i els seus patètics corifeus! De tota manera, com no és el mateix el pacte del quatripartit que el que acaben de fer Baixauli i el trànsfuga del PP, Machancoses, encara podríem administrar-los-en més, de paraules verinoses. El pacte del quatripartit no era en benefici propi, mentre que el que acaben de fer no té altre sentit que el d’assegurar que Baixauli podrà tirar endavant el “seu” projecte de plaques solars i altres mangarrufes, i Machancoses podrà intentar solucionar els seus problemes personals, inclós el de les Eres. Això sí, i tots cobrant com els ministres!

Al llarg dels anys que porte treballant políticament i donant la cara he pogut actuar de manera clara d’acord amb el que pense de la moral política. També a través dels articles mensuals del Punt, he anat explicant la meua particular visió de la situació política local i, fins i tot, avançant-me als esdeveniments, ja avancí el desenllaç del tema de Machancoses-Baixauli, que no dubtí a qualificar de corrupció (el transfuguisme és corrupció).

Avui lamente haver encertat els meus mals auguris. De tota manera, tot no s’ha acabat, perquè ara Baixauli, amb el vot que li mancava (i si no perd el de Lara, cosa que seria superdivertida) ja no té cap excusa per a posar-se a treballar. Ara bé, amb quins diners compta, Baixauli? Aquest és el seu tendó d’Aquil·les (ell que es creu Ulisses), perquè l’Ajuntament sanejat econòmicament que heretà del quatripartit, l’ha malbaratat amb els esplèndids i descarats sous que s’ha adjudicat ell mateix, els regidors i els alts funcionaris que ha contractat perquè li facen el xoc. I com s’ha gastat tot el pressupost, no li queda ni un duro per a inversions! Què farà, doncs?

Acabe amb un breu recordatori del malaguanyat Paco Giner, el Punxó, que ens acaba de deixar. L’Estellaor ja li dedica un emotiu recordatori en la pàgina del Consell Agrari, amb paraules molt sentides que faig absolutament meues, perquè sempre tinguí a Paco com un bon amic i una gran persona i he sentit moltíssim la seua mort. Sols vull recordar les paraules que em digué Paco, en una visita que li fiu i tocàrem el tema del transfuguisme impulsat per l’alcalde. Paco, que era un home agut i ingeniós, em digué: són tal para qual, poca feina i molt de jornal!