dissabte, 26 de juliol del 2008

A mi, tot açò em fa pena

Article publicat al Punt de Silla, juliol 2008


A MI, TOT AÇÒ EM FA PENA

No m’agrada en absolut, encara que semble el contrari, haver d’insistir en el tema de la política local, però les circumstàncies que estem vivint a Silla ens obliguen. En certa manera sent l’obligació moral d’opinar, però encara més pel fet que la gent, pel carrer i en les converses i contextos més diversos, sol·liciten les opinions que creuen més contrastades: sobre l’actitud de Xaro Alcaide; sobre les exigències econòmiques de Navarro; sobre el transfuguisme de Machancoses; sobre les maniobres de Baixauli... Com ja he opinat suficientment d’uns i d’altres i fins i tot ja he dit del nou regidor Navarro que és un bocamoll, sols vull referir-me a Xaro Alcaide, perquè, encara que crec que hauria d’haver donat alguna explicació de la seua renúncia al càrrec i no deixar que ningú faça elucubracions o, encara pitjor, que ningú diga coses incertes, si ha dimitit, com deia la premsa, per estar en desacord amb l’operació de transfuguisme i el pacte del seu partit amb Machancoses, crec que ha actuat amb dignitat i ha demostrat ser sincera i creïble.

Malgrat totes les estrafolàries i interessades situacions personals que estem veient, no hem de perdre de vista que els problemes de Silla continuen sense resoldre’s: encara no s’ha fet res en el tema de pluvials; ni s’ha començat la construcció de la caserna de la policia municipal; ni s’està “continuant” l’edifici multifuncional; ni s’ha posat cap ascensor en el Parc de Sant Roc; ni hi ha cap projecte que justifique la contractació d’un nou arquitecte i el seu equip... Per la seua part, algunes persones, especialment crítiques i insistents durant el govern quatripartit (i no negaré que algunes vegades tenien raó) hauran de començar a explicar-nos perquè s’han quedat muts: el biòleg Carbonell, si ja no moren animalets al camí Vell de Russafa; José Maria Garcia (marit de la Roser), si encara té panderoles davant de casa; les associacions de Veïns Molí de Magalló i Parc de Sant Roc, si ja tenen tot el que Baixauli els va prometre; si l’ex-regidora Gastaldo, ja no veu rates pel poble; si a la Casa d’Andalusia els han donat els milions que els prometien... I les Falles? Ja tenen clar on van a fer les exaltacions enguany? Al cine King? I la falla del Mercat, ja han vist el pressupost per al gran Casal que els ha promés l’alcalde? I els de la de Reis Catòlics?... Acabe amb el titular: tot açò em fa pena, però encara més quan veig que l’actual ajuntament sols té diners per al capítol de personal, càrrecs de confiança, compra de voluntats, etcètera, mentre que la falta de pressupost per a inversions és més que notòria. I evidentment, així no es fa la democràcia, així la perverteixen.

Adéu. Que passen unes bones fetes, tots el veïns i veïnes, els bons i els dolents i passat l’estiu parlarem del mutisme dels sindicats municipals i de la Policia, de les amenaces d’alguns regidors a ciutadans crítics, ah i de l’impresentable Roman Santos i la seua “actuació” madrilenya contra Romeu.