dimarts, 30 de setembre del 2008

ON S'AMAGUEN ELS SOCIALISTES

Article publicat a El Punt de Silla. Setembre de 2008

ON S’AMAGUEN ELS SOCIALISTES?

Com els socialistes no es veuen enlloc, ¿podem pensar que s’amaguen? Ni es veu la Secció Femenina, ni el Frente de Juventudes (el regidor Benaches que continua vivint de les subvencions juvenils europees), ni tampoc cap mariachi bigotut de l’executiva; no es veuen ni en els soterrars. Per tant hem de suposar que: o estan cansats, o estan decebuts o tenen vergonya. Evidentment, un sector està cansat d’aguantar les mangarrufes de Baixauli i algú ja no té temor de manifestar-ho; els decebuts són els/les que esperaven col·locar la xiqueta, o el xiquet i veuen que passa el temps i que les promeses de Baixauli queden en res; finalment, pot ser que molts senten vergonya del que van oint pel carrer: sobre els sous d’escàndol de l’alcalde i dels regidors; sobre les operacions de transfuguisme; sobre la ineficàcia de l’Ajuntament; sobre l’incompliment de les promeses electorals; sobre com han omplit l’ajuntament de funcionaris nomenats a dit que cobren sous milionaris...

Encara que estos anys de govern baixaulista passaran a la història local com els més estèrils de la democràcia, Silla no pot perdre l’esperança, perquè un home no pot condicionar la vida de tots, encara que estiga convençut que “és l’alcalde que vol el poble”, confonent el dia de les eleccions amb el de Sant Valentí (per cert, l’obsessió de Baixauli a dir que el volen, i que ho cride amb el posat de Mussolini que adopta, pot ser un cas de psiquiatra). Per altra part, cal recordar que el poble no vota per l’alcalde, sinó pels regidors, que són els qui elegeixen l’alcalde. Esta és la regla del joc, de manera que o tens nou regidors o te’n falten, i a Baixauli, des de fa molts anys, sempre li’n falta un: o siga que no el volen tant com ell es pensa. Li falta un regidor i ha de pactar... i no sap pactar. Massa que ho ha demostrat: pactà amb Navarro (verds) i li durà set mesos; ara ha comprat l’amor de Machancoses ( trànsfuga del PP), com fan els que van de putes, i el PSOE el vol obligar a trencar palletes; com a protesta, Xaro Alcaide se n’ix del govern i dóna pas al qui faltava: el bocamoll de Navarro. El circ continua, però a quin preu!

Mentrestant, en aquests setze mesos de legislatura, què s’ha fet al poble? Res, passar el temps. Cap de les promeses electorals s’ha dut a efecte, llevat de les col·locacions a dit d’algunes persones i els intents desesperats d’instal·lar plaques solars, encara que tampoc se n’ha instal·lat cap ni una. És més que evident que no tenen diners per a fer res, sols per a imaginar-se les coses... i per a cobrar a finals de mes. Sobre este tema crec que els qui hem tingut responsabilitats de govern municipal coincidim que el que s’està veient és increïble: set (7) regidors alliberats! I amb quins sous! Això el poble no pot suportar-ho, no hauria de suportar-ho! I com que se’ls gasten tots en sous, ara no tenen ni per a pagar els folis de l’escola d’adults! Sols falten dos anys i mig perquè s’acabe la legislatura! Quan acabarà, el poble estarà més net que Carracuca i endeutat fins al cap. Sort tindrem, i amb això acabe, si Francesc Romeu ix de Secretari General o entra en la nova executiva, perquè li demanarem que done la cara per Silla, ja que l’actual equip no ho fa i que ajude a sanejar la vida política del poble, començant pel seu mateix partit.