dissabte, 25 d’octubre del 2008

Plou i les bruixes es pentinen

Article publicat al Punt, edició de Silla, en octubre de 2008

Plou i les bruixes es pentinen


Quan plou amb ordre i sentit comú ho agraïm, perquè va bé al camp, es neteja l’atmosfera i s’omplen els pantans, però, ai quan l’aigua diu: allà vaig! Aleshores és quan recordem tot el que no havíem previst. Un exemple d’imprevisió és el de Silla, perquè les autoritats han actuat i actuen, massa sovint, sense preveure el perill. Personalment puc presumir, i el meu partit el Bloc, d’haver estat el primers a denunciar la irresponsabilitat de l’actuació municipal, al llarg dels anys, tant per l’oest del poble, amb el desviament de la N-342, com per l’est amb l’antiga Pista que és ara l’avinguda d’Alacant, com per la zona del Filato, de la Rambleta i del túnel de Sant Rafael. Recordem que el desviament el feren de forma còncava i recull les aigües que baixen d’Alcàsser i Picassent, que, per això, entren en tromba cap a la Rambleta. Curiosament, a Madrid, a la Generalitat i a Silla governaven els socialistes (Baixauli n’era l’alcalde). Pel que fa a la Pista, la cosa ve de més lluny, des de l’època de Franco i, per tant, la nòmina d’alcaldes burros, que han deixat que la pista anara elevant-se cada vegada més que el poble com una muralla, és molt més llarga. Com és que no veia ningú, ni polítics, ni tècnics, els errors que estaven cometent-se?
En aquest sentit, puc presumir que durant el temps que he estat alcalde de Silla hem aconseguit les majors i més importants subvencions de la història, per a l’evacuació de pluvials, a càrrec de la Generalitat i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Per descomptat que, per molt que ens ajuden ara no compensaran el mal que ens han causat al llarg del temps, amb la quantitat de carreteres i de ferrocarrils mal traçats am,b què ens han sacrificat (ara mateix la plataforma de l’AVE és una nova amenaça a afegir a les que teníem). Doncs bé, amb els projectes del quatripartit aprovats, els nostres problemes d’inundacions acabaran, o disminuiran, si és que l’actual govern municipal és capaç de dinamitzar-ne l’execució, encara que, pel que estem veient, el temps va passant i encara no han alçat ni un pam de carrer. Sembla que fan com les bruixes que, mentres plou es pentinen, en lloc de posar-se a la feina. Malament! Si torna a inundar-se el poble algú haurà de donar la cara: els socialistes de Baixauli o la Generalitat del PP!
En qualsevol dels casos el que no és raonable ni just és que els baixaulistes s’hagen atrevit a amenaçar-me, en una miserable publicació, que si el poble torna a negar-se en seré jo el responsable! Quina barbaritat, voler responsabilitzar l’únic govern que ha forçat Alcàsser a reconèixer que ens tiren l’aigua, que els ha obligat a fer una bassa de retenció (la primera en la història), que ha plantejat a la Renfe la responsabilitat que tenen les actuals vies de Gandia i Xàtiva i la pròxima de l’AVE, que ha aconseguit involucrar la Generalitat i la Confederació, que ha assegut a taula els alcaldes veïns per estudiar el problema que ens provoquen les seues aigües, el que més ha alertat la població del perill... És evident que dels caps de l’actual consistori no podem esperar res de bo, perquè intel·lectualment no poden arribar a més, però es podien evitar dir mentides, per una qüestió senzillament d’ètica.