dijous, 3 de desembre del 2009

10 DESGRACIES

10 DESGRÀCIES
Article publicat a Punt i seguit, 4. Silla. Novembre de 2009


N’enumeraré 10, de desgràcies que estem patint a Silla, per culpa del govern municipal, encara que n’hi ha moltes més. Primera: l’edifici multifuncional continua sense acabar i les falles continuen sense un local digne per als seus actes. Per què no l’acaben?, es pregunta la gent i amb tot el dret del món, perquè allò s’ha pagat amb diners públics. Segona: L’Ajuntament ha augmentat el nivell d’endeutament a quotes que no s’havien vist mai i encara ha de continuar fent-ho, perquè no tenen diners ni per a pagar les nòmines. Tercera: la Bega està abandonada i això que Baixauli anunciava que ho solucionaria tot quan fora alcalde; no se sap què diuen ara els seus amics, l’advocat Zaragozà i el president Alba Alberola.

Quarta: l’Ajuntament no es posa del costat dels ciutadans i els defensa en situacions tan evidents com les expropiacions per a obres públiques, que en cada lloc tenen un preu i que en general perjudiquen els propietaris; els casos del Port i del canal de les aigües de Pinedo són dos exemples. Cinquena: Ací ens prenen el pèl com volen, per exemple les obres de l’AVE s’han endut per endavant el que han volgut, fins i tot les fites entre Silla i Picassent; Renfe està arreglant totes les estacions, menys la de Silla, segurament perquè li tenen mania a Baixauli pel tancament de l’estació de contenidors; Renfe mateix no fa la tanca de les vies, que tant reclamava el regidor Navarro, quan no manava.

Sisena: ara hi ha més por entre la gent, les associacions i alguns treballadors municipals, que en l’època de Malaena, perquè qui piula el matxaquen; sembla que la democràcia no ha arribat a Silla, o millor dit, se n’ha tornat a anar. Setena: ja se sap que els polítics prometem coses que després, pel que siga, no fem; està per fer-se un balanç de les coses que haurà executat aquest govern, quan acabe d’ací un any i mig, especialment tenint en compte els sous de torero que cobren els regidors i l’alcalde i la cort de funcionaris amics i privilegiats. Vuitena: tant de prometre Baixauli i la seua colla que defensaven la llibertat informativa, quan estaven a l’oposició, i ara sembla que és tot el contrari, perquè mai s’havia vist més persecució, directa i indirecta, als mitjans no addictes al seu règim: contra el Punt, el Punt i seguit, Tele-Horta, el servei WIFI, l’agència ILSI...

Novena: la cultura existeix a Silla perquè la gent és culta i civilitzada, no per les activitats que organitza i/o patrocina l’Ajuntament, que no en fa ninguna; per no haver, no hi ha ni regidor de Cultura, perquè qui s’ha d’encarregar, o siga Benaches, està més per viatjar per Europa. Desena: lamentablement, l’Ajuntament no ha tingut ni un gest davant la quantitat d’aturats que tenim a Silla; podrien, com han fet altres ajuntaments, rebaixar-se el sou els polítics i donar exemple.

És evident que lamente haver de dir aquestes coses, però crec que totes són la veritat. La gent que sol parar-me pel carrer, me’n diu i de ben grosses i aquestes són una mostra. A tots els dic el mateix: que tenim el que tenim... i que d’ací any i mig hi ha eleccions. Però està clar que trobe a faltar mobilitzacions dels sindicats, posicions valentes de les associacions, respostes de la gent. Tot no és negatiu, és evident, i per això les excepcions són molt d’agrair; per exemple, la protesta ciutadana contra el projecte de fer un casal faller al mig del Parc de l’Estació, que fou exemplar...