diumenge, 21 de febrer del 2010

QUINA FIGA, LA DE RITA

QUINA FIGA, LA DE RITA

Article publicat a elpunt.cat el dia 21 de febrer de 2010

El títol d'aquesta columna és com és, perquè es tracta de l'alcaldessa de València; o siga, que ho he fet per respecte, perquè si es tractara d'un alcalde hauria escrit: quins collons, els de l'alcalde. Si hem d'acabar amb les discriminacions, això és el que toca, posar els dos sexes en peu d'igualtat, de la mateixa manera que no devem dir que les coses positives són collonudes (quina torre més collonuda, quin whisky més collonut...) i que les coses negatives estan fetes una figa.

El fet és que l'alcaldessa de València i del PP, ha anunciat que desacata el Constitucional, per això del Cabanyal. Crec que estem davant d'una fita, de la màxima importància. Desacatar el Constitucional perquè diu que el que fas no és legal! Això ho proposa qualsevol polític d'aquest estat de la pandereta, o siga Espanya amb les Canàries incloses, i li'n diuen de tot, sobre tot des de les files populars; però com ho ha dit l'alcaldessa popular, això ja són figues d'altre paner.

Però, ja està dit i ara és qüestió d'apuntar-s'ho i començar a desacatar el Constitucional, quan no ens vinga de gust el que dictaminen. És a dir, que Rita Barberà ha encetat un meló i tots tenim dret a la nostra tallada. A partir d'ara ja no calen protestes, ni manifestacions, ni presentar al·legacions a res. No senyora, tot això són bufes de pato. La solució és la que ha encetat l'alcaldessa de València, sentant doctrina: el desacato! Crec que, a més a més, la mateixa alcaldessa ha fotut una ganivetada al Constitucional, o siga a l'Estat de dret, impressionant; per tant, jo miraria de fer-li algun homenatge, a la seua doctrina, és clar, no a la seua figa.

A vore la cara que posaran i que diran els populars si a Catalunya fan el mateix i es passen per l'entrecuix la decisió del Constitucional sobre l'Estatut, tal com ha fet la seua líder Rita. O si els bascos no accepten la il·legalització dels seus partits independentistes i desacaten el Constitucional. I així, quan cadascú tire al recte, quan li convinga, desacatant el tribunal, què diran? A veure Rajoy, que no fa poc explicava que s'han d'acceptar les regles de joc constitucional i les decisions del Constitucional, què li fa o què li diu a l'alcaldessa de València.

Com dels populars es pot esperar de tot, fins que l'Aznar faça el gest més vulgar del món (el digitus impudicus dels romans) enviant uns joves, que l'increpaven per la guerra de l'Iraq, a prendre pel cul, estaré atent i avisaré els lectors. A Aznar no li han dit res, sinó que l'han disculpat. Ara, si tampoc no li diuen res a l'alcaldessa, ja està, «ancha es Castilla» i qui més puga per a ell.

I tot és pels interessos que hi ha en això del Cabanyal! Quantes expectatives d'especulació i de negoci brut naufragaran, si el pla de Rita no tira endavant! Deuen ser tan super-milionaris, els negocis en què somien, que Rita i els seus mariachis municipals han perdut l'oremus, i en general els populars valencians, que ja estan tan tocats pel cas Gürtel i totes les mangarrufes que els estan eixint a la cara. Per cert, que jo patisc pels populars bones persones, entre els quals tinc alguns amics (una abraçada i ho lamente molt) que finalment són els que pagaran: sempre paguen justos per pecadors.

Ara bé, alerta, que ningú pense que jo estiga dient que sols entre els populars hi ha tanta merda, perquè els socialistes també tenen moltes coses fosques a aclarir. Per exemple, perquè algunes vegades segueixen el joc dels populars, com en el cas de la persecució dels nacionalistes? Perquè cedeixen a les pressions de la banca i dels grans empresaris i castiguen els treballadors? Perquè es caguen camal avall en temes com els de la memòria històrica i no legislen de manera que els jutges destapen els crims de Franco, sense restriccions i d'ofici? Per què tenen tants casos de corrupció urbanística entre els seus alcaldes? Etcètera, etcètera. Com estem en Quaresma, pensem-hi un poc. Amén.