dissabte, 26 de setembre del 2009

Un regidor molt burro


Fa uns dies ens ha sorprès que un indocte regidor de Torrent (de l'Horta) ha intentat que li aprovaren un expedient, per a justificar la declaració del seu poble com una ciutat-turística. L'expedient estava tan ple de solemnes burrades que, gràcies que hi ha regidors més il·lustrats que aquest paio, l'expedient s'ha aturat i s'ha pogut evitar que Torrent fera el ridícul més solemne. És evident que la presència en el consistori, en l'oposició, de Vicent Beguer (Sento) és una garantia, però ha estat d'un pèl que Torrent entrara a formar part del Guinness del disbarat. Dir que les falles de Torrent daten del segle VII, o que l'entrada de la flor ja se celebrava el segle II abans de Crist..., això sí que és tindre collons!
Aquest afer m'ha recordat molts altres casos en què regidors, ministres, bisbes, etc. sense tindre ni la més remota idea, han dit disbarats, han pontificat burrades, han dictat sentència! Per això pense si no serà el moment que els polítics superen una prova de cultura general i altra prova específica de la matèria de la qual s'hagen d'encarregar abans de fer-se'n càrrec. Per exemple, està Font de Mora, que és metge forense, que rebutja la unitat de la llengua catalana, sense saber filologia; o els bisbes reprimits i repressors condemnant la sexualitat... I en tantes altres matèries en què, sense saber un borrall, hi ha polítics que volen saber més que els catedràtics, com si guanyar unes eleccions fora com guanyar una oposició d'institut.
Com es pot evitar que qui no sap ni fer la o amb un canut, com el regidor torrentí, tinga la possibilitat de decidir res pel seu compte? Es podria fer un examen, de cultura general, com a mínim? Es podria deixar en mans de comissions ciutadanes, amb la participació d'experts, l'elaboració de projectes, especialment si els regidors, o consellers, són uns burros?
Per la seua banda, els partits polítics també haurien de ser més fins, evitant que cap indocumentat poguera eixir elegit per a cap càrrec, si no estava degudament preparat. Per exemple, el lloc més adient per al regidor de Torrent que comentem, no podria haver estat la neteja dels carrers o l'organització dels concursos de tir i arrossegament?