diumenge, 29 de maig del 2011

LES ELECCIONS DES DE LA BUTACA

LES ELECCIONS DES DE LA BUTACA


Article publicat a elpùnt.cat el dia 29 de maig de 2011


Enguany he tingut unes eleccions pràcticament sabàtiques, perquè m'he limitat a fer de corrector de textos i ho he aprofitat per a mirar, escèptic i assegut a la butaca de casa, el combat de boxa entre socialistes i populars: bàsicament, els socialistes atacaven els populars, perquè, deien, el seu únic objectiu era guanyar; els populars atacaven els socialistes, perquè, deien, no sabien governar; i la resta de partits, cadascú tractava de fer-se oir, si el deixaven. Com el meu compromís era amb Compromís, doncs estic molt satisfet dels resultats que hem obtingut, i des d'ací felicite Morera, Mònica, Ribó, etc. i especialment el comandant Josep L. Melero, que ha estat el gran responsable de l'organització.

Respecte dels grans resultats obtinguts pel PP i l'aclaparadora derrota del PSOE, se n'ha dit, debatut i discutit tant, cadascú agranant cap a casa, que diré poca cosa. El PP ha guanyat i com van embalats de cara a les generals, també les guanyaran, malgrat tota la merda que porten a sobre de tanta corrupció. Inexplicable! Però, quan guanyen, faran tot el que li han criticat a Zapatero? O siga, reactivar l'economia i crear llocs de treball, descongelar les pensions i els sous dels funcionaris, rebaixar impostos, reduir despeses, obligar els bancs que solten la pela... Si ho fan, açò serà xauxa! Amb tot el que hem hagut de patir, per culpa de Zapatero i mira si ho tindrem fàcil amb Rajoy!

És clar que la gent no ha entès que qui mana a Europa és la senyora Merkel, precisament de la corda de Rajoy. Aquesta és qui ha exigit que Zapatero haja fet el burro com l'ha fet, aplicant la política antisocial característica dels governs de dreta; i com encara diu que Zapatero ha fet curt i que calen noves mesures, més dures, Rajoy no podrà complir les promeses que ha fet, perquè no és probable que la dama teutona canvie de criteri. Seria increïble que, quan li toque, a Rajoy li deixe fer el que ha promès; això sí que seria el món al revés! Ja veurem, doncs, com acaba tot aquest desficaci.

A més de l'alegria per l'èxit de Compromís, el cas de Bildu crec que ho supera tot. Enfront de l'energúmena actitud dels populars i de les contradictòries reaccions dels socialistes, els bascos han donat una lliçó política i de sentit comú, de manera magnífica i espectacular, i han fet un gran pas per la pau. És evident que hi ha qui vol que continue la guerra, però jo m'apunte per la pau i com aquesta depèn dels bascos i no de la policia, crec que amb la presència dels nacionalistes en les institucions hem entrat en la recta final, perquè s'acabe la dialèctica del terrorisme. Per tant, felicite els bascos: gora Euskadi askatuta! També m'he alegrat, perquè el pediatra Xavier Trias, amb eixa careta de retoret que posa, siga finalment alcalde de Barcelona; em cau bé.

Finalment haig de dir que al meu poble, Silla, hem mantingut el regidor de Compromís, que precisament és el secretari d'organització del partit, que ja he citat, Josep L.Melero. El PP ha guanyat en minoria, per primera vegada des que morí Franco. El PSOE s'ha enfonsat en la misèria, arrossegat per la crisi general socialista i els seus especials i singulars errors. A continuació, el grup feixista i xenòfob d'E.2000 ha obtingut dos regidories, però no crec que arriben a cap pacte amb els populars; seria com una catàstrofe. Verds, EU i Compromís s'han repartit els tres escons restants. O siga que així estan les coses, al meu poble.

Acabaré, com la setmana passada, referint-me a la protesta del 15-M, sobre tot perquè alguns joves que em coneixen m'han enviat un correu, com Davínia, que em diu: “aquests xoriços dels que parles, ho van a tindre d'ara en avant més difícil o, almenys, no tan fàcil. Perquè per molt que ens vulguen fer creure que el poble ha castigat al PSOE i ha premiat a la dreta, aquesta no és la realitat. El que ha passat és que l'esquerra ha agafat més força que mai; en certa manera, ha esdevingut l'anomenada democràcia real. Estem d'enhorabona!” Altres, com Paco, ve a casa i em diu que ells saben que els polítics estan cagats de por...

Crec, sincerament, que aquesta revolta pacífica i informatitzada, ja ha aconseguit un gran èxit i és que els polítics, a partir d'ara, es veuran obligats a donar explicacions del que fan, a no posar la mà al calaix, i a no manipular la justícia. I com la revolta els del 15-M l'han feta a cara descoberta, a la llum del dia i de manera exemplar, crec que en aquest cas el “sistema” no els abduirà, com ha fet amb altres revoltes d'aquest estil, com el Maig del 68. Així que, moltes gràcies a vosaltres, i avant; a fi de comptes, el futur és vostre i no de les patums que ens “governen”, avergonyint-nos cada dia.