dijous, 20 de desembre del 2012

SILLA- MADRID ARENA

SILLA- MADRID ARENA
Article publicat a el Punt/Avui el dia 20 de desembre de 2012

Com Silla no és Madrid, no tenim les instal·lacions de la capital de l'estat, com el Madrid Arena, però, en la nostra modèstia, tractem de tenir alguna cosa apropiada, un local per a les activitats més multitudinàries, com les presentacions falleres, audicions musicals, concentracions, etc. L'intent de dotar Silla d'un edifici en condicions (el Multifuncional, projecte del govern quadripartit de quan jo era alcalde) fou avortat per Baixauli, quan em succeí a l'alcaldia i comprà el trànsfuga Machancoses amb el qual pogué llançar-se a fer i desfer. En lloc del Multifuncional, Baixauli prometé l'adquisició del cine Rex, que donà per cosa feta, encara que finalment tot quedà en un bluf.

Aleshores s'improvisà destinar l'antiga nau de Vamasa (avinguda d'Alacant) a les grans activitats socials, i a les de la joventut, i es rebatejà la nau que a partir de llavors és la NAU JOVE. Els informes tècnics dels responsables municipals asseguraven que la nau no reunia cap ni una de les condicions necessàries per a les activitats que s'hi fan i malgrat això, Baixauli autoritzà el seu ús, temeràriament.

Curiosament els partits de l'oposició no s'oposaren, llevat del regidor del Bloc-Compromís, Josep Melero. Els arguments del regidor nacionalista eren de preservar i assegurar la integritat del ciutadans, sobre tot; manifestava que era conscient de la necessitat de disposar d'un local per a les activitats socials i lúdiques, però que el local havia de reunir les condicions de seguretat i la Nau Jove no les tenia.

I com la Nau Jove continua incomplint totes les normatives i especialment les dictades a partir de la desgràcia del Madrid Arena, l'Ajuntament i els organitzadors de cada acte, tenen unes responsabilitats, que no podrien eludir si passara res de dolent.

Hem estat jugant amb la fortuna tota la vida i és l'hora que tothom deixem de tancar els ulls. Sabent cadascú les responsabilitats que tenim, és necessari que s'assegure, en la mida dels possibles, que els actes que s'organitzen a l'estrambòtica i il·legal Nau Jove compten amb totes les mesures de seguretat possibles, especialment de cara a l'evacuació dels assistents i a la prevenció d'incendis, cosa que ara mateix no s'atén degudament.

Donar solució a aquest problema s'ha de considerar absolutament necessari, tant com per a urgir a un acord polític per a facilitar a l'alcaldia la disposició d'un pressupost especial i extraordinari que possibilite l'aplicació de les mesures de protecció provisionals a la Nau Jove, en tant s'acaben les obres del Multifuncional, que en realitat és la solució definitiva que necessita Silla i tot l'entramat social (falles, associacions, etc.).