dissabte, 6 de juny del 2020

CASOS DE PSIQUIATRA

CASOS DE PSIQUIATRA

Publicat a Levante-EMV, el 5 de juny de 2020


Encara que no acabe de refiar-me dels psiquiatres, normalment aconselle als amics anar a les seues consultes, perquè els administren algun fàrmac que els tranquilitze i els faça aterrar si s'enlairen massa, o alçar un poc el vol si van deprimits. Faré el mateix amb alguns dirigents del PP i de Vox, perquè, malgrat que no són amics, crec que són casos de psiquiatra i en prova de bona voluntat. Em fa ganes començar per la marquesa Cayetana, perquè crec que, de tant tocada de l'ala que està, és el cas de més alta volada. Aquesta dona de posat adust, agre i superbiós, té a més el problema que parla sense pensar, o que si pensa la caga. Jo la vaig rebatejar Tita, pel tipus i pel coll estirat i a punt de fer glu-glu-glu. Aquesta noble patrocinada d'Aznar, té enutjada la meitat de la quadrilla popular, però que se jodan (que digué la diputada Andrea Fabra).  Casado és un altre cas de psiquiatra, perquè fa pena, amb la cara d'amargura i de frustrat que no pot dissimular. Haver-se cregut el rei del bambo per acabar essent el cap d'un partit que no alça el vol, és precís que l'haja marcat i encara més perquè les enquestes no li donen ninguna esperança d'arribar a la Moncloa, que és el seu somni. Necessita, doncs, un bon psiquiatra, perquè si ha de ser president del govern algun dia, no es faça malbé i hi arribe fet un nyap.

A la tropa dels voxos, especialment als grans capitans, crec que els fa falta més d'un psiquiatra, perquè no és normal que vagen cridant i tirant bromera per la boca, en lloc de dir i defensar el que creuen, civilitzadament. El problema els naix de la base ideològica que han après als llibres de falange i als campaments; també en la fúria española que els alimenta i empeny. La poca viabilitat del seu programa, llevat dels tauròfils, caçadors i dels qui enyoren Franco, explica els seus nervis.

La munió pepero-voxista saben que arribar a governar depèn que Pedro Sànchez es fota una bona hòstia pel coronavirus, que se li acabe el suport parlamentari, que hi hagen noves eleccions i que la gent els vote a ells, mira si han de passar coses, i és natural que estiguen tan nerviosos. Haurien de prendre alguna cosa més que til·la, doncs, i cercar la recepta d'un psiquiatra.