dilluns, 7 de desembre del 2020

L’ESTELLAOR I ELS CÀRRECS EN LA SÉQUIA DEL XÚQUER

 

L’ESTELLAOR I ELS CÀRRECS EN LA SÉQUIA DEL XÚQUER
 
Al cap de més de 28 anys d’exercir les responsabilitats en la Séquia Real del Xúquer: de Diputat per Silla, de Diputat a València i de formar part de la Junta de Govern d’aquesta important institució, Josep Alapont Rosaleny, l’estellaor, deixa d’exercir aquests càrrecs i no es presenta a cap reelecció. És el segon pas que venia anunciant, després d’haver fet el mateix amb la presidència del Consell Local Agrari de Silla. Em diu que són molts anys i està cansat i creu que ja mereix un descans. Jo pense que Alapont té tot el dret a sentir-se així i si es retira ho fa amb l’honor d’haver servit amb fidelitat i constància tots els càrrecs que ha ocupat i de manera altruista. En aquest sentit l’ajuntament de Silla tingué l’encert i l’honor d’atorgar-li el Porrot d’Honor i supose que la Séquia Real del Xúquer també li haurà de reconèixer la seua dedicació.
 
Ara, però, el problema de Silla és que ha de nomenar un nou diputat que represente els drets dels llauradors a disposar de l’aigua de la sèquia i que, al mateix temps, defense els drets de la sèquia als metres quadrats que li corresponen en cada afectació urbanística, en cada reparcel•lació i que defense els drets d’aigües dels valencians davant de les contínues maniobres de l’Estat a retallar-los. La defensa dels drets d’aigües de les tres parts, dels propietaris sillers, de la institució i del camp valencià, és el que ha distingit durant tots aquests anys la gestió de l’estellaor. En aquestes circumstàncies, qui pot ser un bon diputat per Silla? Li he demanat a Alapont la seua opinió. 
 
Ja sé que ell ha posat el llistó molt alt i per això convindria que qui entre faça una feina com la d’ell, que defense els interessos de Silla davant de qui siga, amb valentia i sense pèls en la llengua. A base d’insistir-li em diu que no té cap dubte que qui millor defensaria els llauradors, el poble i la Séquia, és Lluís Moliner. I afegeix que caldrà que tots els qui tinguem dret a votar-lo, ho fem, perquè senta que l’animem, sols falta que ell accepte. I l’estellaor diu que si Moliner accepta, ell s’oferirà a ajudar-lo en tot el que estiga en les seues mans. La campanya electoral ha començat.