dissabte, 10 d’octubre del 2009

«La Toja» és la solució

Article publicat a elpunt.cat, el dia 10, 10 d 2009

El pitjor de viure prop d'una porcatera, o de treballar en un escorxador, o de manipular adobs per a l'agricultura, és la pudor de merda que ho impregna tot i que se't posa pels porus de la pell i no te la treus de sobre, per moltes dutxes que prengues. L'única solució, i passatgera, és tirar mà de la colònia, que jo recomane que siga la Toja, pel que després explicaré.
No és exactament una porcatera, però alguna cosa serà la política valenciana, de repugnant: fa la pudor de la corrupció! Mai no heu sentit la ferum de la carn putrefacta? Doncs a València, al País Valencià, la pudor és insuportable, i no d'ara mateix, sinó des de fa anys. Començant pel Nord, don Vito Fabra; al Cap i Casal la plana major del PP, amb Camps, Costa, Rambla, Cotino, Rus... La Mare de Déu! I cap a baix el gordo d'Alperi, l'alcalde d'Elx, tot allò de la Vega Baja (Baix Segura)... En fi, que si en lloc d'un país d'Amparitos engrunsant-se (don Martí Domínguez, dixit i jo estava present), fórem un poc més espavilats, tantes coses com les que estem empassant-nos no ens les tragaríem.
I si per dalt la cosa va com va, per baix la cosa no millora. Ara mateix, mireu quin detall, han intentat modificar una òpera de Chapí, Roger de Flor, que estrenaven per a commemorar el 9 d'Octubre, canviant sempre que apareixia la paraula catalans per valencians i aragonesos. Quina lliçó de valenciania! Visca a mare que els ha parit! Evidentment, la gent amb sentit comú, per exemple els hereus del músic, han dit que no poden fer tal cosa i han amenaçat amb denunciar-los. La solució de la colla d'analfabets responsables ha estat de retirar l'òpera de Chapí. Deuen d'haver-se dit: abans morts que catalans!
Total, que açò put molt malament. I com no dóna la impressió que vaja a canviar la direcció de l'aire, les properes eleccions poden ser una nova decepció. Perquè no ens enganyem, encara que les perden els populars (que ja estaria bé, sí senyora), amb els socialistes les coses no anirien millor, com recordarà qui haja viscut i recorde els anys de majoria socialista, amb casos de corrupció sagnants.
Així que hem d'optar per una solució més honesta i valenciana, com la que proposa Enric Morera, per exemple i que conste que no és per fer-li propaganda. Perquè l'única possibilitat de regenerar-se que té aquest País és que cap dels dos partits espanyols governe mai sense haver de comptar amb els nacionalistes.
Mentrestant i com un pal·liatiu de tanta ferum, jo aconselle emprar la Toja per a prendre banys i dutxar-se, perquè la seua olor és rotunda, i ho sé per experiència. Em passà l'altre dia que anava en el Metro (una hora, de Llíria a València), ple a vessar de gent sudorosa. Jo, que anava assegut, tenia davant meu una jove preciosa, amb un culet increïble, el melic a l'aire i el tanga eixint-se-li'n. Cada estació pujava més gent, i els passatgers cada vegada s'aproximaven més i cada vegada aquell culet el tenia més prop. I una altra parada i més gent, i més compressió dels passatgers i... mes culet! Per l'Eliana ja el tenia damunt dels meus nassos, mig anestesiats per la flaire impressionant que surtia d'aquell cos meravellós, sobre tot del seu culet. No se sentia cap olor d'aixelles, ni de sudor agra, ni de res: jo sols sentia la Toja. Estava a punt de morir-me i aquella criatura angelical, pensant que m'estava molestant sense voler, de tant en tant es girava i em deia: - Tio, perdone...Encara tinc la pituïtària col·lapsada.