dilluns, 14 de juliol del 2014

AZNAR NO DU BIGOTIS, EL QUE TÉ ÉS MORRO

AZNAR NO DU BIGOTIS, EL QUE TÉ ÉS MORRO
Article publicat a el Punt/Avui el dia 14 de juliol de 2014

Com tothom hauria de saber, la FAES és una fundació del PP, realment una fàbrica d'idees dels populars. Totes les idees d'aquesta gent, assumides i aplicades per Rajoy, han resultat perjudicials per a la majoria de la població i beneficioses per a la minoria, com s'ha vist i ha quedat palès durant els tres anys que porten de govern. I per altra part, malgrat que afirmen que la fundació és “sense ànim de lucre”, també sabem que això no és cert i que ha servit per a encobrir moltes de les maniobres fosques i corruptes del partit (com passa en totes les fundacions dels partits). Així, doncs, podem deduir que, FAES és un sarcasme i un cau de maldats.

El seu president és el mateix Aznar, del qui crec que s'ha dit de tot. Jo li tinc una tírria especial, com mig món, i em fa tant de fàstic mirar-lo que serà per això que ni me n'havia adonat que ja no duu bigotis. M'ho ha advertit la meua amiga Mariló perquè en el meu article de la setmana passada vaig dir que, quan Fabra digué tot allò dels Països Catalans, que ara recordaré, Aznar “arrufà el bigoti i no digué res, en públic. Algú m'ha dit que després, en privat, li volgué trencar la cara a Fabra”. Segons Mariló, el que arrufà fou el morro! He remirat les fotografies i, en efecte, arrufà el morro, un morro prussià, que podria suportar tot tipus de bigotis.

Sobre si Aznar volgué trencar la cara en privat (metafòricament) a Fabra, no ho he pogut corroborar. El meu informador popular és un quintacolumnista, que diu que li han dit. O siga que tot és una especulació i demane disculpes. Però, la pregunta és si Aznar ho hauria fet, perquè la mala llet se li suposa. Així i tot, a la vista de com està de nerviosa aquesta gent del PP, ves tu a saber.

Retornant a l'exposició de Fabra davant del sanedrí popular, recordem que ell ja donava per segura la independència de Catalunya i, per tant, proposava convertir el País Valencià i les Illes en un dic de contenció de la febrada independentista, que seria inevitable si guanyaven les eleccions les esquerres. La seua proposta és que Madrid ens done diners a manta, per a tapar-los la cara als que insistisquen en fer bandera de la reclamació per l'espoli central.

Quina cosa més curiosa, el senyor Fabra. Dóna per fet que a Catalunya hi haurà referèndum i que guanyarà el si-sí; també dóna per fet que si al País Valencià i a les Illes guanya el tripartir, també demanarem la independència. Una fe tan decidida i rotunda crec que no la té ni Josep Guia. Per altra banda també dóna fe que Madrid ens maltracta de tota la vida i ens paga menys que a la resta de l'Estat, o siga que d'ací surten més diners cap a Madrid que no n'entren d'allà. Aquesta és la tesi de Morera i Compromís, que mai havien volgut acceptar els populars; ara sí.

De manera que ja està, ja té programa electoral el PP. Es tracta refer el vell programa anticatalanista dels anys 80, per a engatusar l'electorat i continuar 4 anys més dalt de la burreta. Però els ha eixit un problema, amb el qual no comptaven: els empresaris. Aquests no estan d'acord amb l'anticatalanisme de Fabra, sinó que han proposat de fer-ho al revés, “perquè el principal client per als productes valencians és Catalunya, així que serà millor no irritar els catalans”. I encara un altre empresari ha anat més lluny i ha remarcat que en realitat els valencians ens semblem més als catalans que no als gallecs...

Alguns comentaristes polítics veuen que al si del PP valencià hi ha una crisi, que cada dia es fa més gran. La desconfiança entre ells cada dia és major i tothom tracta de salvar-se del naufragi, que veuen inevitable. No fa molt Rita Barberà anuncià que ella no abandonaria com les rates i s'afonaria amb el vaixell. I és per aquestes lluites internes que uns tracten de fotre els altres. Ahir mateix es feia públic que la Generalitat havia ocultat més de 2.000 milions d'euros en factures de Sanitat i que Bruxel·les vol sancionar el govern espanyol per aquest motiu, que estan investigant a fons. L'actual govern popular de València es defensa, dient que això ve dels governs de Camps. Montoro està que bufa.

Qui ha filtrat aquests assumpte? Alguns pensen que el mateix ministre, que vol així fer callar a Fabra en les seues reclamacions econòmiques, ara que s'està posant gall i que, d'aquesta manera, callarà. Siga com siga, el fet és que hi ha picabaralla en les files populars. I també és cert que, tant si el responsable és Camps, com si és Fabra, tots són del PP, però pagarem el poble.

Fent un resum, els del PP, que perdran les eleccions, estan fent-se la mà els uns als altres, com en els darrers anys de la UCD de Suàrez. Mentrestant, a la desesperada, Rajoy està fent tot de maniobres per a modificar les lleis i assegurar-se, per exemple les alcaldies, a base d'adjudicar-les al partit més votat encara que estiguen en minoria. La idea no pot ser més antidemocràtica i suïcida, perquè podria donar-se el cas d'ajuntaments ingovernables en mans de minories, mentre que l'oposició tindria la majoria i la paella pel mànec.

A la resta de partits, hi ha l'esquerra o progressistes en general, a base de socialistes, nacionalistes, comunistes, ecologistes i ara, Podemos. Tots plegats poden formar majories de govern impressionants. Caldrà esperar que el PSOE s'aclarisca definitivament i que Podemos aconseguisca organitzar-se. Aquests darrers tenen com a màxim perill el de caure en mans de voltors i taurons de la política, com han intentat a Silla. Jo confie que sabran i podran reeixir-se'n.

La resta de partits de dretes o moderats, de la mateixa manera que els d'extrema dreta, s'han de nodrir dels cadàvers populars i de les rates que abandonen el vaixell. Pot haver alguna sorpresa, encara que no crec que vagen més enllà del que ja ho han fet.