dilluns, 19 de setembre del 2016

EL GOVERN QUE ENS CONVÉ

El govern que ens convé

 

Entre altres mentides que ens conten els populars, diuen que som l´únic país d´Europa que triga tant de temps a tenir govern. Això no és cert, perquè Bèlgica, Itàlia i Dinamarca varen estar més temps entretinguts en formar govern que ací. Com mentrestant els populars continuen ´en funcions´, cobrant i sense fer res, de què es queixen? Evidentment ho fan perquè no volen soltar la mamella.

Contràriament, jo crec que sense govern estem millor que quan ells tenien capacitat d´encolomar-nos, impunement aixoplugats en la majoria absoluta, tota la sèrie de putades, que no cal tornar a recomptar. Els qui som una mica anarquistes, valorem la manca o la feblesa d´aquest govern, com una oportunitat i ho dic amb totes les reserves. Els populars que es deixen de romanços, que comencen a fer les maletes i apa, a fer la mà.

I com són; fins el darrer moment fent putades! Per exemple el nomenaent per a un alt càrrec mundial, l´exministre Soria, malgrat haver-lo descobert amb diners als paradisos fiscal i mentint vilment, negant-ho. Fins i tot als seus mateixos col·legues de contuberni, si ens hem de creure el que diu el director de ´La Razón´ (paraula de Déu). Així són ells, amics dels amics, per damunt de tot, abans, durant i després de cada malversació o xoriçada. Sé fuerte, Luís!, li digué Rajoy a Bárcenas. Què li diria Fernandez Díaz a Rato, quan el va rebre al seu despatx? A la Rita, ni tocar-la, ni a l´Aguirre... No ho serà, però sembla que l´ordre impartida pels capos és que aquesta gent s´ha de protegir...

Enfront d´aquesta rècula que ni amb el concurs de C´ i canaris, han assolit suficients vots per a seguir ´manant´, qui hi ha? Doncs, tenim els socialistes, els partits progressistes espanyols i els independentistes perifèrics. Tots han dit que avant, que recolzaran els socialistes, perquè tots plegats són més que la dreta. Hauran d´espavilar-se, però, si volen constituir un govern de progrés i de canvi.

Per aconseguir-ho, tots ells han de tenir ´altura de miras´, com digué Pedro Sánchez. Jo entenc que volia dir que han de saber veure i preveure més a la llarga que a la curta, i deixar-se de banalitats, d´infantilismes i de fer el pàmfil. Han de deixar de mirar-se com enemics, per a ésser aliats. Per exemple, no superar el conflicte entre els espanyols progressistes i els independentistes bascos i catalans, seria imperdonable, perquè sols ho poden fer ells. Els partits de la unió patriòtica de l´Espanya profunda, carpetovetònica, tauròfila i apostòlico-romana, no podran fer-ho mai.

Com sols amb un govern de progrés es podran esmenar totes les putades amb què ens han emmerdat els populars, podrem oblidar-los i recuperar tot els diners que han xoriçat. I podrem trobar la solució al conflicte independentista... Un govern així, sí que seria útil i fins i tot els qui som una mica anarquistes, l´aplaudiríem. Però, sobre tot, es recuperaria la fe en la democràcia que, ara per ara, trontolla per a molta gent.