divendres, 3 d’abril del 2020

LA HUMANITAT TREMOLA DE POR

La Humanitat tremola de por

  02.04.2020  
 

La major part de l'estada de l'home a la Terra és un calvari de calamitats de tot tipus, contra les quals ha hagut de lluitar i més o menys vèncer-les, per a continuar. Calamitats sanitàries, com les pestes i pandèmies; bèl—liques, de guerres tribals a les mundials; medioambientals, amb l'esgotament i l'abús dels recursos naturals; creació d'imperis, i la resistència de les nacions dominades; lluita de classes i revolucions; dictadures i despotismes; migracions en massa... La humanitat fins ara ha sabut i ha pogut guarir-se les ferides i recomençar la vida, quan tothom creia que s'assistia a la fi del món. Pel que respecta a la pandèmia del coronavirus, no és la major de les que ha patit la humanitat i patirem, però és la que ara mateix ens ha caigut a sobre i per sorpresa i a la qual hem de fer front. El que té més d'especial i la fa més perillosa és l'abast mundial de la seua difusió i en un poc espai de temps, però sobre tot que ens ha pillat sense vacunes ni medicines, per a combatre el virus i sense els milions de guants, màscares, respiradors necessaris, que s'estan improvisant. Per això la humanitat tremola de por més que mai. 

S'ha de destacar la ràpida intervenció dels xinesos, que és on s'inicià el problema, tant a nivell assistencial, com social i científic, gràcies als quals s'han establert unes pautes sanitàries que tots els països han anat aplicant a continuació, amb el vist i plau de l'OMS. Desgraciadament, també s'ha de destacar l'actitud absurda dels governs dretans de Gran Bretanya, USA i Brasil, entre altres, que s'han comportat d'una manera energúmena i analfabeta (Trump, Johnson, Bolsonaro... els de sempre) negant les evidències i posant els seus ciutadans en greus perills. Exactament com han fet amb el canvi climàtic.

A nivell del País Valencià i al d'Espanya, els respectius governs han afrontat el problema com han pogut, perquè la pandèmia no estava prevista, i han hagut d'anar resolent els problemes a la mida que les exigències anaven fent-se més notòries. Ningú no tenia previst el que ha passat i, per tant, ningú no tenia el material ni les medicines necessàries. Per tant no és gens raonable l'actitud dels qui, volent aprofitar-se de la desgràcia que ens ha caigut, s'atreveixen a pontificar del que no saben, criticant el govern i les opinions dels científics. Casado, el llança-pinyols del seu secretari, els tres genets voxistes i quatre gats i gates, estan en el seu dret de fer el que fan, però han d'anar alerta perquè el coronavirus no ha distingit els colors polítics i tothom té alguna cosa a callar, o moltes. Per exemple l'actuació del PP a Madrid, dedicat tants anys a disminuir l'assistència sanitària pública en favor de la privada, és la raó que siga l'autonomia amb major incidència de la pandèmia de tot l'Estat.