dimarts, 23 de febrer del 2021

RESPOSTA A VICENTXU I PACO GINER

 Resposta mitjançant facebook, a un escrit de Vicentxu i de Paco Giner, a un escrit seu el dia 19/2/2021

 fACEBOOK 15/2. RESPOSTA A VICENTXU I A PACO GINER

El meu amic i sociòleg Vicent Sant Ramon escriu que “els independentistes (catalans) tenen suficients arguments per impulsar una DUI. És hora que algun dels partits estatistes, si tenen un caire veritablement demòcrata, assumisquen la necessitat d'un referèndum. La responsabilitat hauria de recaure en el PSOE, que és una illa de representació en meitat de l'oceà independentista. Crec que seria així en qualsevol estat de cultura democràtica, consistent, arrelada i de caire obert i cívic. A l'estat espanyol ni s'ho plantejaran”. Sant Ramon demana comentaris i opinions i un altre amic, aquest psiquiatra, Francesc Giner, li respon “a vore quan els nostres líders opinen en públic paregut a tu”.

Jo estic totalment d'acord amb els dos, però remarcant que hi ha un problema a resoldre en casa, prèviament: que els independentistes es posen definitivament d'acord, sense reserves i democràticament, reconeixent l'hegemonia d'ERC i es posen a la feina per aconseguir l’amnistia i el referèndum. O començaran, de nou, a pegar-li voltes al nano?
Als Països Catalans mai no s’havia produït una victòria tan rotunda sobre les tropes espanyolistes com la de diumenge passat: els socialistes han fet curt, els populars i Ciutadans, han fet el ridícul, i els voxistes, el que han aconseguit ha estat a costa dels seus col•legues de la dreta espanyola. La qüestió, però, per a nosaltres, és evitar que aquests es refacen, perquè la guerra no està totalment guanyada.