dissabte, 6 de febrer del 2021

VOTAR EN MIG DE LA PANDÈMIA

Article publicat a LEVANTE-EMV el 6 de febrer de 2021 

 En les eleccions catalanes, al Principat tothom s’hi juga molt, però també pot haver-hi marro en el govern socio-podemita de l’Estat central; als valencians també ens esquitxaram un poc. Vull opinar, com fan els periodistes de pa sucat de les tertúlies i els articulistes i politòlegs dels mitjans, que «opinen i divaguen» exactament al gust dels patrocinadors que els paguen. Ho faré de manera clara i sense dilacions: vull que guanyen els independentistes i que perden els constitucionalistes. Les enquestes no són per a confiar-se, perquè igual van al nostre favor, com al contrari. 

Per la seua part i seguint les passeres històriques, des del govern central posaran tantes pedres en el nostre camí com podran, perquè avui l’objectiu que tenen és salvar el soldat Illa i fer que perdem; de tota manera, els illo-colauistes sembla que faran curt. Per la seua banda (mai millor dit, banda), els espanyolistes més desaforats (PP, C’s i Vox), com les enquestes no els donen cap possibilitat, es dedicaran al que millor saben, a emmerdar, o siga, a res. I els nacionalistes, què faran? 

Com els diversos partits en què s’han repartit no han trobat la manera d’evitar-se cap ferida, van molt nafrats a les eleccions, però amb moral. L’esmicolament generalitzat fa que ara mateix siga una incògnita saber qui traurà un vot més que l’altre (ERC o JxCat), encara que no dubte que si en fan prou entre els dos i algú més, sabran entendre’s, amb l’objectiu del referèndum, per començar. I estarà la CUP, disposada a fer entremaliadures, que no dic que no tinguen alguna raó, però que són difícils d’entendre. En aquest maremàgnum, potser que la Moreneta, que manté bon rotllo amb l’independentisme català, farà alguna cosa, perquè, per tot plegat, podem pensar que Catalunya és una incògnita, pendent d’un miracle... 

 No sabem a favor de qui anirà la pandèmia, però si que sabem en contra de qui: dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya, que hauran de córrer el risc d’anar a votar podent prendre mal. Crec que és un error que el govern central, per un càlcul interessat, haja impedit l’ajornament de la data del 14 de febrer, com havia decidit la Generalitat, però els governs espanyols sempre han anat molt encegats contra els catalans i continuen (a por ellos, a por ellos). Han pensat que els idus de febrer els seran propicis, però, i si no és així?