diumenge, 31 d’octubre del 2010

SOCIALISTES DE MORRO FLUIX

SOCIALISTES DE MORRO FLUIX
Article publicat a elpunt.cat el dia 31 d'octubre de 2010

Estic segur que, amb tot el que li han dit, l'alcalde de Valladolid se n'ha penedit de les seues impertinents paraules sobre la ministra Leire Pajín, però, únicament se n'ha penedit d'haver-ho dit, no de pensar-ho. Al remat aquell alcalde és del PP, o siga un reaccionari, fatxa i masclista, com la majoria que conec. La reacció de la ministra, dels socialistes i en general del món progre, ha estat lògica i justa. Ara bé, com ja no tenen en actiu el senyor Alfonso Guerra, la reacció més que justa els ha quedat justeta i prou: que es disculpe públicament, li han demanat. A bon hora, si haguera estat al revés, els populars se n'haurien conformat, amb unes simples disculpes; tot al contrari, haurien descarregat les bateries amb bombardejos i tot.
En general, en el conjunt d'aquest Estat de la pandereta, a dir exabruptes com a manipular l'opinió pública, guanyen, ara per ara, els populars. La senyora Aguirre, que és una mestra i una bruixa; els populars valencianos, que són uns beatos furtamantes; el mateix Rajoy-que te doy, el Gonzàlez Pons i la despentinada Soraia, la senyora Cospedal... Tots a una i repetint la consigna, encara que siga mentida, són uns mestres.
Per exemple, acusen els socialistes pel tema de Benidorm (que és un cas evident de transfuguisme), mentre callen els seus casos de transfuguisme a Dénia, la Vila Joiosa, la Vall de Laguar, Mislata, el Puig... Quin cinisme! Al respecte i curiosament, i excepcionalment, estic d'acord amb el que ha fet Alarte, reptant els populars que si comencen pels seus casos de transfuguisme, ell farà fora el de Benidorm. És l'única cosa sensata que li he sentit fins ara; a veure si continua la ratxa.

I estan els temes de la corrupció, dels quals ja estic cansat d'explicar el que pense, així com dels polítics corruptes i beatos que ens han tocat en la tómbola valenciana. Aquest no és un tema preocupant i prou, perquè en realitat la corrupció és un tema d'Estat, i encara ho és més per la pobra i discreta reacció dels socialistes. És clar que, de vegades, quan els fiscals i la policia estiren de la manta apareixen alguns socialistes enredats en la mateixa madeixa, com està passant a Alacant i la Vega Baixa. Per això serà que els socialistes no insisteixen més?

D'altra banda, i tractant de ser objectiu, crida l'atenció el comportament dels mitjans de comunicació, que controlen uns i altres. Ací els socialistes també baden. Per exemple, no heu notat que les televisions estatals donen més protagonisme als populars, que no al revés, les televisions populars als socialistes? El cas de Canal 9 és paradigmàtic, una televisió que paguem i patim els valencians, manipulada barroerament i sense límits pels populars, que sols informa d'allò que convé als populars...

Com també és cert que ni uns mitjans ni els altres informen res o molt poc dels qui no som ni dels uns ni dels altres, o siga dels nacionalistes, per tot plegat, doncs, de vegades pense que estem perduts i que açò no té remei. Com ens toca, però, confiar que la gent reaccionarà algun dia, per exemple en les eleccions de maig, haurem de continuar desconfiant dels populars de morro fort i dels socialistes de morro fluix i insistint en nosaltres, els nacionalistes... I que visca la Mare de Déu, com ha dit Morera a les Corts.