diumenge, 23 de març del 2014

"CONSUMATUM EST" EL XÚQUER

"CONSUMATUM EST" EL XÚQUER
Article publicat a el Punt/Avui el dia 23 de març de 2014

Crec que les paraules del titular d'aquest article les digué Crist quan el crucificaren, quan al remat de tant de sofriment deixà d'alenar, el pobre: tot s'ha acabat! Al Xúquer li podem aplicar les mateixes paraules que Crist: consumatum est!. Allò que ens temíem ha succeït, i tot el que han batallat des de l'organització Xúquer Viu i des de tantes altres organitzacions agràries, ecologistes, socials, etc. no ha servit de res. La dreta ha imposat els seus criteris electoralistes i economicistes, al servei dels interessos del PP central i del manxec i ha sacrificat la història de la nostra agricultura i els drets històrics dels agricultors valencians, i fins i tot la salvaguarda de l'Albufera, a què estem obligats. Tot, amb el vist i plau del govern valencià del PP, de Fabra, de Rita Barberà, de tots.
Fins ara havien estat enganyant-nos, o tractant d'enganyar-nos amb promeses que finalment no han complert, que molta gent es creia, com per exemple Valero de Palma i la USUJ. Però ja no cal que intenten enganyar a ningú més, perquè ha estat el mateix govern de Rajoy que ha anunciat que ja no queda aigua del Xúquer disponible ni per a l'Albufera, ni per als regadius valencians. Han prioritzat els regadius il·legals de la Manxa, els interessos especulatius i urbanístics del Vinalopó i els compromisos electorals de la Cospedal.
Com a testimoni de primera mà de com s'ha organitzat tota l'operació per a privar-nos als valencians de l'aigua del Xúquer, puc afirmar que s'ha tractat d'una trama ordida des dels despatxos més obscurs i capitalistes, en base a les mentides d'uns i la ingenuïtat dels altres. El meu observatori era la regidoria d'agricultura i l'alcaldia de Silla, i tenia com a informador de primera mà el president local de la Séquia Real del Xúquer, Pepe Alapont, l'estellaor, amb qui col·laborí a preparar articles periodístics i intervencions alertant del perill de la tramoia que es duien entre mans els polítics populars.
Lamentablement, com s'ha vist, tots els esforços no han servit per a res. Els poderosos interessos que hi ha al darrere de la redistribució de les aigües del Xúquer i la feblesa extrema dels polítics valencians, que són unes merdetes davant de Madrid, han fet possible la desfeta que anem a patir. Els nostres polítics han fet un doble joc: de cara als valencians han fet moltes promeses electorals, que finalment han incomplert; contràriament, de cara a Madrid i a l'odiosa Cospedal, la seua ha estat una actitud genuflexa, servil i antivalenciana.
Els que hem llegit alguna cosa d'història ja sabem que els governants valencians, des de fa molts anys, potser que des de tota la vida, han tingut molt poc de pes a Madrid i no han sabut protestar, ni dir a res que no i per això mateix tots els governs centrals s'han dedicat a xuclar-nos fins la medul·la. Han tret tot el que han volgut de València i a canvi no ens han donat mai res. I fins i tot, molts valencians estaven /estan convençuts que la nostra feina era “d'oferir noves glòries a Espanya”. O siga que els valencians hem fet de puta als de Madrid i damunt els hem pagat el llit.
Els polítics de Madrid no haurien pogut fer una política tan negativa contra nosaltres, sense la col·laboració i la submissió dels polítics valencians, aquesta és la qüestió. I tampoc sense la ignorància dels valencians, que hem estat capaços de votar majories absolutes d'enemics centralistes (primer socialistes i després populars). Un poble que vota i aclama Zaplana, Camps, Fabra, Alperi... i tots els corruptes que estan ara mateix en la picota, és, evidentment, un poble que té el que es mereix. Quina llàstima de País, el nostre!
No he nomenat un altre personatge, que també trobe odiós i mentider de mena, com és l'alcaldessa de València. I no la podem oblidar, perquè ha jurat tantes vegades que defensaria l'Albufera i als valencians que ara, quan s'ha fet públic tot l'engany perpetrat i que el nostre llac ja no té salvació, és revelador que no haja obert la boca. I això que la volen fer ministra d'Agricultura! Ministra!
I això no és tot, perquè en el malèfic projecte que ara arriba a la seua consumació, el Pla Hidrològic del Xúquer, hi ha la maniobra de robar-nos l'aigua del Xúquer i endur-se-la a les urbanitzacions del Vinalopó; fins i tot de robar-nos aigua d'Alarcon i dur-la a Albacete, de gorra. A canvi han d'enviar-nos-en de la depuradora de Pinedo, tant a l'Albufera, com a la mateixa Sèquia Reial (Benifaió). Per a despistar juraren que hi hauria filtres naturals i que l'aigua arribaria en perfectes condicions tant al llac com a la sèquia. Però tot era mentida. L'aigua va directa a l'Albufera, sense filtres ni cap tractament, de la mateixa manera que ho farà a la sèquia reial.
En conseqüència, l'Albufera es perdrà definitivament, ja ho han dit. Així que allò que prometia la Rita, res de res. L'Albufera ja no servirà ni per a rentar-se la carxofa, senyora alcaldessa. I els conreus de l'Horta seran inexportables, perquè les aigües amb què regarem les nostres hortalisses no tindran els certificats que exigeix Europa i ens haurem de menjar nosaltres tot el que produïm.
Davant de tanta desgràcia que ens ha caigut a sobre, de la mà dels populars, amb el vist i plau d'Arias Cañete i l'aprovació del Pla Hidrològic, hauríem d'esperar que els valencians ens rebotaríem contra el PP, però no ho farem i amb això ja compten a Madrid. Els valencians som “muelles” com deia Felip III. Però, i votar-los? Quin valencià serà tan renegat que gosarà votar-los una altra vegada? Consumatum est, riu Xúquer, tot s'ha acabat.