diumenge, 20 de juliol del 2014

SILLA I LA "MOGUDA" NEO-NAZI

SILLA I LA "MOGUDA" NEO-NAZI
Article publicat a el Punt/Avui el dia 20 de juliol de 2014

Hem de lamentar que Silla estiga en boca de mig món pel fet de tindre un regidor, dels dos d'España 2000, involucrat en l'Operació Panzer, José Serrador. Crec que és oportú fer algunes puntualitzacions, tractant d'explicar les raons per les quals en aquesta població, progressista i pacífica, funciona una organització neo-nazi.
L'home clau és el president del partit, José Luís Roberto, que pels anys 80 vingué a Silla de mestre d'escola i començà la seua activitat ideològica, al col·legi públic Reis Catòlics, del qual arribà a ser elegit director. Com intentà involucrar el col·legi en les seues creences extremistes, es provocaren durs enfrontaments amb molts dels pares i mares de l'APA (faig una memòria expressa del regidor d'UPV, avui Compromís, Francesc Orts, que protagonitzà la protesta més rotunda contra Roberto).
Per la mateixa època, aquest individu posà en marxa una empresa de seguretat privada (Levantina de Seguridad), que al llarg dels anys es convertirà en una de les empreses més importants dedicades al tema. Molts dels seus agents seran, des de llavors, joves de Silla. En els altres del negocis de Roberto, com els clubs d'alterne, els gimnasos, la venda de roba i d'identificatius feixistes, etc. també comptarà, des del primer moment, amb molts joves de la població.
Deixe de banda la part més important, que seria insistir en la perillositat del seu pensament, perquè ja ho fan altres, com per exemple els jutges. També ho haurien de fer els legisladors, prohibint aquests partits El que vull comentar són les raons per les quals aquesta gent aconsegueix l'adhesió de certs joves a Silla. De quins joves es tracta?
El que diré ja ho avancí, fa uns quants anys, en una entrevista que em feren a Antena 3, essent jo alcalde de Silla. Vaig dir que aquesta gent cerca els seus conversos entre els joves fracassats en els estudis o en el treball. El que jo observava, des de l'alcaldia, és que un mal estudiant és el que reuneix les condicions per a captar-lo. Cercant al google, he llegit que Roberto reconeix que li agrada treballar amb el lumpen...
Un jove mal estudiant, sense feina ni perspectives, que és causa de la irritació dels pares, és lògic que atenga una invitació a entrar en una organització que el prepararà físicament i ideològicament, que li dirà que ell no és un fracassat, sinó un home important que podrà fer coses grans, com expulsar els immigrants. A aquest jove se li donarà feina, treballant de seguretat en clubs d'alterne; diners i vicis pagats. Doncs, açò o res, pensa el jove. I així s'enrotlla.
Però a més a més, al jove se li ofereix pertànyer a un grup organitzat, d'homes valents i energúmens, molt espanyols (aquesta idea és clau per a ells) disposats a fer el que se'ls ordene per a salvar Espanya. Les autonomies, per a ells, són perverses i les independentistes, sobre tot. I així es va formant la tropa.
A partir d'aquests joves asseguren la cantera de vots. Aquests convencen els amics, i de vegades alguns familiars, que, de la mateixa manera que li ho han fet a ell, difondrà la ideologia i la consigna patriotera i espanyolista fins la morbositat, xenòfoba i homòfoba, que li subministren pràcticament en vena.
Hi ha un altre sector que també es pot deixar influir pels discursos xenòfobs, com són els llauradors. Donada la precarietat del camp, que a hores d'ara és una activitat absolutament ruïnosa, predicar entre els llauradors que la culpa de les seues desgràcies la tenen els estrangers (sud-americans i africans) perquè els lleven la feina, i aconseguir adeptes, és una tasca fàcil.
 Un tema especialment terrible és el de les famílies que queden destrossades amb els fills que adopten aquesta ideologia i que se senten impotents davant l'habitació plena de banderes nazis, publicacions feixistes, i als qui ja no saben com controlar i dels qui sols reben notícies tenebroses. Com s'ha vist en el judici de l'Operació Panzer, aquesta gent és perillosa, obcecada i insultant fins i tot en un judici; també ho són davant dels pares. També són molt obedients amb les ordres dels superiors i la que havien rebut el dia de les eleccions era d'acompanyar a votar els qui tenien consignats en cada llista. Jo sóc testimoni de com ho feren en les eleccions municipals.
Dit açò, com està el panorama? Precisament, fa uns dies el cap de llista d'España 2000 de Silla em preguntà, molt preocupat, com quedaria el judici dels seus coreligionaris. Li vaig dir que estava segur que els condemnarien a uns anys de presó, perquè l'escàndol ja era de coneixement mundial i els jutges no voldran arriscar-se i els condemnaran.
El regidor intentava dir-me que ell no era com el seu company, que ell sols mirava el que passava, i que li havia aconsellat no se què. Impossible, li vaig dir, no m'ho crec; de tota manera Serrador no canviarà i allí estava el vostre líder Roberto, en la sala, vigilant i assegurant-se'n. Cadascú ha de ser responsable del que fa, li vaig afegir i aprofití per a recordar-li que quan jo era alcalde i tenien tancada en casa una jove, que fou rescatada, del seu mòbil la policia copià una llista de cridades. Una d'elles m'al·ludia a mi (vamos a por el alcalde o a por un par de negros en Russafa?), raó per la qual la policia m'oferia protecció, si jo volia. No volguí, però això no fa al cas.
Crec que Andrés Vicent (el regidor) canvià de color i sols pogué dir-me que aquella jove estava boja i que el pis on estava retinguda era el seu, i que no fou així, i no sé què més... Veus, Andrés, com al remat tot ix a la cara?
Encara no he dit res, sobre com veig la situació. Crec que, com els virus, és millor evitar que es difonguen i en aquesta operació s'han d'implicar els mestres, els pares i les autoritats. I que cal controlar millor els resultats escolars, per evitar els fracassos. També fa falta una llei prohibint aquests partits neonazis, com hi ha en altres països. Perquè són antidemocràtics, prediquen la violència i l'odi i tenen armament... Què pensen el ministre Gallardon i el de l'Interior...?

2 comentaris:

Un tramvia anomenat text ha dit...

Excel·lent article, Pitarch. Per cert, hui he estat a la Conselleria d'Educació i he vist com la empresa de seguretat que controla l'accés del personal és la Levantina de l'ínclit José Luís Roberto. ¿No hi havia una opció millor? Em sembla vergonyós!

Un tramvia anomenat text ha dit...

De d'errors: on diu la empresa cal que diga: l'empresa