diumenge, 11 de gener del 2015

ENSENYANT LES VERGONYES AL PAPA

ENSENYANT LES VERGONYES AL PAPA
Article publicat a el Punt/Avui el dia 11 de gener de 2015

És tracta de les vergonyes de tota la gentola de la Gürtel, que han quedat al descobert per les investigacions judicials sobre la visita del Papa, però especialment les vergonyes que més importen són les de Cotino. Elegit per Déu per a ser llum i guia del poble pecador (Cotino és de l'Opus Dei i per això ho dic), ha resultat ser un pinxo de barri de primera, o siga que d'exemplar res. Falta que ho diga la justícia i, per tant, encara és un presumpte delinqüent, però de moment ja li han tallat les ales i ja no pot volar tan alt com ho feia; ja no és President de les Corts, ni aforat, ni res i s'ha quedat amb les vergonyes a l'aire i fent “quequis”.

Què diu el Papa de tot el negoci brut i mafiós que s'organitzà a València amb motiu de la visita del seu predecessor? Si encara no se n'ha assabentat, perquè no li han dit res, que ho facen. Crec que aquest simpàtic Papa haurà de saber que a l'empara de l'església, a València s'organitzà una trama de corrupció impressionant, en la qual s'implicà la flor i nata de la beateria catòlica i apostòlica, amb l'excusa de preparar la pontifical visita. Els diners anaven al vol i aquella gent s'omplí les butxaques tant com va voler.

Com tots els milions malversats foren a costa dels lloms del poble, crec que és de justícia exigir responsabilitats al Vaticà, ja que tant que saben espiar-ho tot quan els convé, no ho feren en aquella visita, o sí que ho feren i callaren. Vull dir que si ells també cobraren alguna comissió, ni que siga per a l'òbol de sant Pere, que se sàpiga! A tot açò, els famosos capellans del dissabte, per què no demanen al Sant Pare que s'explique? Ells serien els més indicats per a demanar-li-ho, ja que són del seu ramat.

Avui mateix torna Cotino a ocupar les pàgines de la premsa, perquè el Consell Jurídic Consultiu certifica que en les adjudicacions de les residències de la Tercera Edat que es feren en l'època de Camps es va afavorir descaradament la família de Cotino, fins i tot quan aquest era conseller de Benestar Social, adjudicant-los a dit moltes d'aquestes residències.

A més de la il·legalitat amb què es beneficià el clan Cotino, que és el que denuncia el CJC, evidentment hi ha la immoralitat. Precisament la moral, que s'hauria de suposar que era la guia del seu comportament, se la menjà un burro i no tingueren cap escrúpol a lucrar-se dels diners de l'assistència social, talment com féu un altre individu, l'amic Ortiz de la infame exalcaldessa d'Alacant. I talment com féu també, amb els diners de les ajudes al Tercer Món, el conseller del PP, Blasco. Aquesta gent donen ganes de boçar.

Jo, en aquest tema de les residències, estic molt avergonyit per haver-me deixat enganyar, quan era alcalde de Silla. Els del PP, amb els quals havíem format un govern pintoresc (UV, EU, PP i Bloc, i jo d'alcalde: el quadripartit) em convenceren de la conveniència de facilitar la construcció d'una residència a Silla. Convençut de la bondat de la proposta, i actuant jo de bona fe, els ho facilitàrem. El dia de la inauguració em desfiu en elogis, que ara lamente i dels quals em desdic. Per això em sent més irritat contra els Cotino, més del que ja ho estava. Per a més inri i pel que em conten, sé que la gent està molt indignada amb el funcionament de la residència i, quan poden, es canvien a altres millor gestionades.

I això encara no és tot, perquè després vaig estar a punt de caure en un altre parany cotinista, que vull explicar en poques paraules. A l'ajuntament teníem un projecte molt ambiciós de prevenció de revingudes de pluja, que tant perjudiquen el poble, de tant en tant. Una de les coses a fer era una enorme bassa de contenció de les aigües i a mi se'm va ocórrer que aquella enorme superfície la podríem cobrir, per a dedicar-la a instal·lacions industrials, com alguna gran superfície (aleshores ja es parlava que Ikea cercava terrenys per l'Horta).

Amb aquesta idea entrí en contacte amb els Cotino, que jo encara no sabia que eren tan malignes. Juan Cotino no es tirà endavant, perquè sembla que optà per construir carreteres per Hongria i Romania. I gràcies a això, Silla i jo evitàrem involucrar-nos amb aquesta gent i no formem part de cap mangarrufa en què estan involucrats. Quina sort, tu. En realitat jo he estat, més d'una vegada, un poc a la vora del foc, sense interessos personals, per descomptat; dut per la meua ingenuïtat i procliu a creure que la gent no és tan perversa.

Finalment vull repetir una idea que vaig escriure un dia i en la qual no deixe de pensar sempre que apareix una nova malifeta als diaris. Se'm va ocórrer que potser seria fantàstic que existira Déu, però sols per als qui hi creuen; als qui som ateus, que ens deixen tranquils i a banda. Si això fora així i segons la Bíblia, quin futur tindria tota aquesta gent beata i falsa? Sense cap dubte, l'infern. Fantàstic. Teòricament, si no tornen tots els diners amb els quals s'han lucrat, estaran en pecat mortal i no els servirà de res anar a missa, ni confessar-se, ni cap benedicció apostòlica ni indulgència plenària. El dia del Judici Final, en la vall de Josafat, seran apartats dels justos i enviats a les tenebres! Quina llàstima que açò no siga cert i que la justícia divina siga una fabulació.

Benedicció apostòlica