dilluns, 2 de gener del 2012

BON NADAL, ALS HOMES DE BONA VOLUNTAT?

BON NADAL, ALS HOMES DE BONA VOLUNTAT?

Article publicat a el Punt/Avui el dia 27 de desembre de 2011





Em diu un amic, que és del PP i advocat, que aquest Nadal els torrons se li estan fent agres a Camps i que, amb tot el calvari que està passant, és segur que té un nus en la gola de l'estómac que l'estarà matant, malgrat que “intenta dissimular-ho”, em diu. Doncs, molt bé, si és de veres això, me n'alegre, cada cosa com siga, de la mateixa manera que m'alegraré que finalment el condemnen, amb tota la partida de pinxos de barri implicats en la trama Gürtel. Me n'alegraré jo i ens n'hauríem d'alegrar tots els qui estem a l'altra banda de la dels xoriços, o siga: els indignats del M-15, els joves en l'atur, els investigadors que no cobren les beques, les persones dependents que tampoc cobren, les famílies que no arriben a fi de mes, els qui perden el pis per no poder pagar la hipoteca, i, en general, tota la gent honrada, que paguem i callem... Jo no entenc la tonteria que li he llegit a algú, que diu que no li desitja cap mal a Camps, sinó que s'aclarisca el merder en què s'ha posat i prou. Doncs jo vull que s'aclarisca el merder, en efecte, però que tornen els diners amb què s'han lucrat o han deixat que altres s'hi lucren, i a sobre que els imposen una pena que els doble, de manera que lamenten tota la vida el que han fet i que el càstig servisca d'escarment i d'avís per tothom. M'és igual que siguem en Nadal, perquè són homes de mala voluntat i no es mereixen altra cosa.

Pel que llig al web d'El Punt, el rei acaba de dir, segurament acollonat, que “tothom, sobretot les persones amb responsabilitats públiques, tenim el deure d'observar un comportament adequat, un comportament exemplar”. Doncs, si el comportament de tots els golafres que estan omplint-se tan descaradament les butxaques no és exemplar, les penes sí que haurien de ser-ho. Per tant, agafem el llapis i fem la llista. De moment estan Camps i Costa en la picota, però a continuació han de desfilar tota la resta de la trama; i està Fabra; i l'alcalde de Manises i tota la gent de la trama Emarsa; i tots aquells del merder d'Alacant; i els implicats en la real xoriçada del gendre del rei; i en Matas, i etcètera. Quina tropa la de vosté, no senyor Rajoy?

De moment i pel que veiem, Rajoy no es fia dels populars valencians, segurament perquè sap moltes més coses que les que s'han fet públiques i no voldrà córrer massa riscs. Ara bé, el senyor president no pot rentar-se les mans i prou, i esperar que dictaminen els jutges, sinó que haurà d'exigir responsabilitats, de totes totes, a la seua militància, perquè no sols és que s'han omplert les butxaques, sinó que ho han fet en nom del seu partit, o aprofitant-se'n. Per exemple, si el seu partit deu mig milió d'euros a la Fira de Mostres, pels actes que li organitzaren per a fer-li la proclamació, la seua obligació és fer que paguen, o pagar la factura ell mateix de la seua butxaca, com a màxim responsable; d'altra manera, la seua proclamació l'haurem de pagar nosaltres, ja que la Fira també està en dèficit total. Rajoy també ha de demanar comptes i ben clars de les “despeses” del viatge papal, i veure on han anat a parar les aportacions institucionals, o siga els diners públics. I etcètera.

El mateix monarca haurà de fer bones les malifetes del gendre, perquè hi ha immobles adquirits invertint les cises ducals, que s'han inscrit a nom dels seus néts. Per tant, està molt bé que s'haja compromès com ho ha fet en el seu darrer discurs, donant lliçons de moral, però el que importen són els fets. No és suficient que aparte el gendre de les fotografies de palau i que l'envie a Washington, perquè el que ha de fer és obligar-lo a restituir els diners i, per descomptat, deixar que actue la justícia...

Quin país de lladres! Ací qui no corre vola. I com són tan mal exemple, tan insofriblement perniciosos, aquests alts personatges de la vida pública, m'estranya que encara hi haja qui es crega que “Hisenda som tots”, perquè a la vista està que, ara per ara, això no és veritat. Hisenda som tots però per a pagar, perquè després, amb els diners de tots, uns pocs es lucren o siga que uns pocs ens furten, sense cap vergonya ni remordiment, els nostres diners.

Quan s'aparegueren els àngels als pastorets de Betlem anunciant-los que havia nascut el Bon Jesuset els àngels cantaven: “Glòria a Déu en les altures i en la terra pau als homes de bona voluntat”. Com aquesta gent no té bona voluntat, per això mateix no els desitge que els isca bé cap dels judicis a què estan fent front, ni els que els eixiran a la cara i, per descomptat, no es mereixen un bon Nadal.