dimarts, 30 de juny del 2015

I ARA QUI PAGA L'ESTAFA DEL DE CONCA?

Article publicat a el Punt/Avui el dia 30 de juny de 2015

I ara, qui paga l'estafa del de Conca?

A MATA-DEGOLLA

Un dia vingué a València, de Conca, exactament de Motilla del Palancar (“tierra de paso, parada y fonda” diu la propaganda municipal), José Luís Olivas, un personatge que, amb cara de camioner o de pastor de cabres, a primera vista no semblava tan espavilat.

Afiliat a la UCD i al PP, fou regidor de l'ajuntament de València, Conseller d'Economia, de Zaplana, president de diverses institucions públiques, i arribà a President de la Generalitat (quina vergonya!); president de Bancaixa i vicepresident de Bankia, o siga que està de merda fins el coll.

A l'Olivas l'acaba de detenir la Guàrdia Civil, i mentre el cas arriba al jutge, s'instrueix i etcètera, i al marge de com acabe tot, ens podem preguntar, com jo he fet en altres ocasions, qui pagarà si el detingut no paga l'estafa?

Ho dic perquè crec que ací no paga i no pagarà, ni Déu, ni Matas, ni Blasco, ni Granados, ni Rus, ni Ignacio González, ni els Pujol, ni la infanta, ni Millet... Tot és enredar i allargar els temes, però de tornar el que s'ha furtat, ni un duro.

Jo he fet diverses vegades una proposta sensata: que els partits polítics siguen declarats responsables subsidiaris de les malifetes dels seus càrrecs públics. Com passa a qualsevol empresa on, si un treballador estafa un client (posem per cas en un Banc), de moment, qui se'n fa càrrec és l'empresa.

Als partits polítics se'ls hauria de fer el mateix i així obririen més ull a l'hora de confiar en un militant. Finalment, si el jutge condemna ningú, els partits que intenten cobrar, si poden.