diumenge, 22 de novembre del 2015

CAÑIZARES JA TÉ QUI EL DEFENSI

Cañizares ja té qui el defensi

Article publicat a el Punt/Avui el dia 22 de novembre de 2015

El fet que el cardenal Cañizares digués que no tots els immigrants i fugitius, que venen a Europa cercant refugi i protecció, són “trigo límpio”, fou entès com un acte de xenofòbia i per això li plogueren un munt d'improperis, entre altres els meus (Una eminència, el Cañizares. El Punt/Avui del 18/10). Hagué de retractar-se immediatament, encara que no del tot. Segurament l'obligà el mateix Papa, a qui contradeia o deixava com un nyap.

En realitat el que digué el cardenal és una ximpleria, perquè, evidentment, mai no tot és tan bo com ho pinten, que és “trigo límpio”, però en català. Per posar un exemple, precisament de l'ambient del cardenal, en l'església catòlica tampoc no tots són persones santes o “trigo límpio”; oi que no? No cal fer una repassada històrica, ni referir-nos als escàndols actuals de tants cardenals, bisbes, capellans, i sagristans que han posat mà a l'òbol de sant Pere, o als escolanets...

Aleshores, jo pregunte al cardenal si hauríem d'advertir a la població del tercer món que vagen amb compte amb els missioners que els envia el Vaticà, perquè tots no són “trigo límpio”. I sobre la mateixa cúria vaticana, què hem de dir? I sobre els frares dels col·legis religiosos? En altre àmbit, les tropes de l'ONU que envien a posar ordre per Àfrica, tots són “trigo límpio”? Continue pensant que l'aguda observació del cardenal li la inspirà una xenofòbia implícita, per no dir el mateix Satanàs, de qui de seguida parlarem.

Sa eminència també va dir que totes aquelles famílies que fugien del terrorisme i de la guerra, posaven en perill Europa i la cristiandat. Però, d'això no l'han fet desdir-se'n i crec que aquesta idea és encara més perillosa que l'anterior.

Al respecte vull dir quatre coses: primer, que aquesta pobra gent representen ben poca cosa, en comparació a la població europea, que supera els 500 milions. Segon, que Europa necessita la injecció dels immigrants per a rejovenir la seua edat mitjana i per a substituir la mà d'obra, a baix preu. Tercer, que Europa és el continent que més emigració ha produït al llarg de la història, fugint de guerres i de la fam. I quart, que Europa actualment és laica, o siga lliure d'obligacions religioses. Per tant, que els immigrants i fugitius del terror no representen el perill que anuncia el cardenal.

Matias Vallés, que és qui surt en defensa del cardenal, creu que els qui el criticàrem (ell diu que l'atacàrem, i que érem un batalló de satanitzadors), ara li hem de demanar disculpes. El fet que la matança terrorista de París l'hagen perpetrat musulmans és la prova que Cañizares tenia raó, diu Vallés. Però, pel que sabem cap dels terroristes implicats formava part dels combois humans que han vingut a Europa, jugant-se la pell i la dels seus fills, a través de la mar, pels Balcans, saltant i fugint i amb els fills al coll.

Al contrari, els terroristes implicats en els atacs de París eren gent que anava i venia a Síria, a cara descoberta i en avió; que hi vivia ací; que hi havia nascut, treballava... Sí que és cert que s'havien preparat a Síria i a l'Iraq per a fer els actes de terrorisme, però els fugitius i emigrants són altra cosa; en realitat són la carn de canó d'uns i d'altres.

El perill que representen per a la cristiandat tampoc no el veig enlloc. No sé a què es refereix el cardenal, però ell sap més que jo, i a més a més té l'Esperit del seu costat. Ell li pot dir, que els europeus han deixat massivament d'anar a missa, de motu propio i no per culpa dels moros, ni d'Alà.

Com jo vaig ser un dels crítics del cardenal, un dels qui el satanitzàrem i que ara ens devem disculpar, vull dir que no faré el que demana el periodista mallorquí, Matias Vallés i no li demanaré res a sa eminència. Crec que qui ha de demanar perdó (a Déu, al Papa i a tots els fugitius i immigrants) és el cardenal. He llegit als evangelis que quan Jesús reclamava l'amor al foraster i l'ajuda als pobres, en cap moment va advertir que no tots els foraster ni tots els pobres eren “trigo límpio”, això s'ho ha inventat el cardenal.

Tot al contrari que Cañizares, Jesús va dir que si es feia res a favor dels desprotegits, la mà dreta no havia de saber el que feia la mà esquerra; crec. Ho dic pel cardenal i pel periodista. Els ho dic perquè estan en el negoci, ja que jo no crec en res del que ells creuen, però sé algunes coses cristianes. Ells s'ho havien de fer mirar.

Per acabar podem anar a per feina. Sóc dels convençuts que s'ha de cercar solució al drama que pateixen els immigrants i fugitius, però en el seu propi país. Ha d'haver una solució, que no pot ser consentir als terroristes les seues atrocitats, que qui més les pateixen són els mateixos musulmans (més de 15.000 morts en Iraq, Afganistà, Nigèria, Pakistan i Síria en 2014).

La solució tampoc pot ser la guerra indiscriminada contra l'islam, aplicant la llei del talió, especialment perquè venen a Europa a matar-nos. Crec que els morts pel terrorisme tenen la mateixa importància si són asiàtics, africans o europeus. Per altra banda els terroristes són una minoria i poden escapolir-se mentre que la immensa població, que no tenen res a veure, són els qui sofreixen els bombardejos.

Finalment devem preguntar-nos qui facilita les armes als terroristes, no siga cosa que siguen indústries occidentals, com les espanyoles, les implicades en aquest negoci de sang. Una altra pregunta a fer-nos és qui els compra el petroli, quins governs hi ha al darrere, beneficiant-se. I al remat també devem preguntar-nos quins governs els protegeixen, no siga cosa que siguen “amics” del golf Pèrsic, per exemple.

Hi ha molta hipocresia en tot açò, perquè damunt cap cardenal vinga a tocar la flauta.