diumenge, 15 de novembre del 2020

ACABAT TRUMP, QUEDEN ELS TRUMPISTES

Publicat a LEVANTE-EMV el dia 14 de novembre de 2020  

Als nord-americans els passa com a nosaltres, que s’acabà Franco però els franquistes no. Allà tenen trumpistes, com ací franquistes, ben instal•lats en les altes esferes: Justícia, Senat, mitjans de comunicació, policies, esglésies... fent tot el que poden per acabar amb els avenços socials progressistes, desestabilitzar tot el que no els agrada, enverinar l’anima dels «patriotes» amb polítiques xenòfobes, homòfobes, amb ‘Make America Great Again’ com ací ‘España, Una, Grande y Libre’. Ara mateix, Trump no vol reconèixer que ha perdut les eleccions i Franco, que mai les guanyà, sinó que féu la guerra al govern legítim de la república, romangué més de quaranta anys dalt del matxo... A més del suport de les classes altes, conservadores i reaccionàries, aquest dos energúmens comptaren i compten amb les classes populistes, analfabetes i exaltades, fusells en mà. Als USA demanant armes i fent maldats; ací participant en una repressió cruel contra les esquerres i els nacionalistes. 
 
El trumpisme el podem rastrejar arreu del món. Un exemple són el menyspreu de la pandèmia dels líders de la dreta, de conseqüències funestes per a la societat mundial, cosa que sabrem quan es farà una anàlisi global i un recompte de morts, de malalts i de ruïnes d’empreses. L’actuació de Bolsonaro al Brasil és la pitjor i més significativa, perquè a més de riure’s de la deforestació i del canvi climàtic, ho fa dels pobles indígenes, i ara de la pandèmia, atrevint-se a menysprear els morts d’una manera vil, dient que d’alguna cosa hem de morir i que els brasilers que hi tenen por són uns maricas. 
 
Ací, Abascal, Casado i els seus adlàters (especialment la madrilenya Ayuso) fan el mateix que el mestre Trump, no col•laboren en res positiu sinó que segueixen la política d’erosió del govern socio-nacionalista, i ho fan perquè no són gens demòcrates. Com no es pot competir democràticament amb gent anti-democràtica, la tàctica per a resistir-los ha de consistir en fer ús de la intel•ligència, que és el que ells no tenen, parlar a la gent sense mentir, i treballar sense defallir; aquesta és la feina del govern i dels partits que li donen suport. Cadascú té el seu paper assignat i a nosaltres tot ens anirà millor, a més a més, si Biden ens suprimeix els aranzels (taronja, vi, oli...), si el govern central ens paga el que ens correspon i si els del Botànic no l’erren massa renyint quan no toca.