Al món no és difícil trobar persones roïnes i fantasmals, fins i tot menyspreables, amb les quals és molt prudent no tenir cap tracte, com fem les persones previngudes. Tothom no té la clarividència, ni la possibilitat, d’escapar-se’n i per això han passat i passen els perillosos populismes de Trump i Bolsonaro i, encara més abans, del trio Hitler- Mussolini-Franco... A tota aquesta gent els passa com a les nous que ixen roïnes i se’ls seca el fruit o endocarpi, que si les sacses fan un soroll sec i fosc: toc-toc-toc... Proveu a esclafar una nou d’aquestes i tasteu el fruït sec i arrugat que hi trobareu, d’un sabor amarg, en lloc del de les nous fresques i sanes, que se us enganxen a la llengua i al paladar durant una llarga estona. Una nou roïna no té utilitat per a res i sols serveix per a cremar-la al foc. Els polítics d’upa i roïns, també són negatius com les nous roïnes.

Casado, per exemple, que encara no ha sabut organitzar el PP, ni guanyar unes eleccions, té la seua gent molt dividida i disgustada, com s’ha vist amb la manera tan dispar d’actuar en el tema de la pandèmia. En contra del que s’ha d’esperar d’un home amb títols (suposadament) i responsabilitats, la seua negativa a «col·laborar» en la governabilitat de l’Estat demostra que, ideològicament, està més pròxim als voxistes i lluny d’alçar el cap, com diuen les enquestes. No se’l berenaran els voxistes, però gairebé.

Ara s’ha posat a recollir signatures en contra de la llei d’Educació de Celaá, perquè diu que ataca les escoles concertades i la supremacia del castellà... Assegura que quan mane derogarà la llei, promesa que li aplaudeixen l’església catòlica, Vox, Ciutadans, la gente de bién, la patronal de l’ensenyament i totes les mongetes i frares dels col·legis... Aquest és el programa de Casado, no fer cap proposta de res i limitar-se a boicotejar les que presenta Pedro Sanchez a les Corts. No té res positiu a proposar? Res, sols la destrucció d’allò que no convé als interessos de la dreta minoritària i descomposta. En això actua com ho feia Franco, o com Aznar i Raxoi, sempre a favor dels addictes. Quan més roín és la nou, més soroll que mou. La sort que tenim és que ara mana l’esquerra amb pactes amb els independentistes de la perifèria. Els espanyolistes estan que bufen i qui més, la madrilenya Ayuso.