dimecres, 30 de novembre del 2022

 

 


 

CRIDA A LA GENT CIVILITZADA

Publicat a SAÓ el 30/11/2022                 FÒRUM ELECTORAL 5                            

 Empar Saragossa diu que devem defendre Irene Montero d’una manera clara i inequívoca i estic d’acord, perquè és l’extrema dreta que l’ataca, amb el contuberni que tenen organitzat amb el PP, i cal posicionar-se amb els demòcrates. Fer-ho és de justícia, perquè tot l’esforç que ha significat la llei del sí és sí mereix la gratitud de totes les dones sense excepció, i del homes demòcrates també sense excepció. Irene Montero ha estat l’autora d’aquesta llei. Defendre-la de les agressions verbals de l’extrema dreta, tan maleducada i descabestrada com sempre, amenaçadora i miserable, és defendre la democràcia. La tropa de gentola que formen Vox, el PP i Ciutadans, tenen acordat amenaçar allà on no poden fer altra cosa i arribar a acords suïcides en quant tenen l’ocasió, com ha estat el cas del govern de Castella-Lleó, o d’Andalusia i Múrcia. Els lamentables espectacles que hi donen són insuportables i l’obligació dels ciutadans i ciutadanes d’aquest Estat és denunciar-los. Empar diu que els sous i prebendes que tenen si que són una malversació dels cabals públics i proposa als partits demòcrates que comencen a estudiar la il·legalització de tots els partits feixistes de l’Estat espanyol,  com feren a Alemanya, on passejar banderes nazis està prohibit, així com fer concentracions, manifestacions i exaltacions de Hitler i dels seus còmplices. Contràriament, ací els feixistes fan el que volen i fins i tot organitzen misses, malgrat que no poden fer-ho per la llei. Ara veurem, doncs, si el govern va a imposar multes pels darrers esdeveniments del 20 de novembre; Empar proposa que s’ha de multar també els capellans i les esglésies que han fet les misses feixistes.

 

Jo pense que el govern no s’atrevirà a anar més enllà del que han arribat i que s’excusaran dient que aquesta gent tenen dret a la llibertat d’expressió i a pensar el que vulguen, perquè això és la democràcia, com ja digué la Delegada del Govern en Madrid que autoritzà els actes de la capital. Empar s’indigna que aquesta gent puga rebre el mateix tracte que els partits demòcrates. Aquesta gent, diu, no són demòcrates, no raonen, ni saben què és això, sinó que criden, escridassen i insulten. No tenen ninguna educació i malgrat que tots ells han anat a col·legis de pagament, no saben ni comportar-se. Tampoc tenen ningú que els lligue curt i controle, sinó un caudillo, Abascal, a qui caldria recriminar quan incita els seus seguidors a la violència, de moment verbal, com fa Trump, que és el perniciós exemple que segueix aquesta gent a tot el món. Aquest Abascal, per cert, ha viscut dels xiringuitos que li han posat els del PP i que, sense treballar, ha pogut fer-se el trist bagatge intel·lectual que no anirà més enllà dels discursos de José Antonio Primo de Rivera i el Mein Kamf de Hitler,

 

Empar està molt preocupada perquè veu que aquests feixistes tenen molta corda i poden seguir recollint la gent més exaltada, els de l’España una, grande i libre, els homòfobs i xenòfòbs, els catalanòfobs, els filotauròmates i, sobre tot els franquistes i amb tots ja fan bola. La meua opinió és que la gent que ensarronen és a costa del PP, perquè on creixen els voxistes disminueixen els peperos. El que seria més preocupant és que confongueren i ensarronaren també la gent treballadora i els votants de l’esquerra, això si que seria perillós, però pel que es veu en les estadístiques, això no passa. Però podrà passar, rebla Empar.

Continuem amb aquestes reflexions i finalment acordem fer una crida a la gent civilitzada de tot l’Estat, a la gent ja compromesa amb els seus vots amb els partits que conformen l’actual govern i als partits que donen el seu suport, perquè continuen oposant-se a la barbàrie de l’extrema dreta i de la dreta, de la manera tan eficaç com ho estan fent. I fer una crida a aquests partits, perquè eviten les picabaralles entre ells, com passa entre els independentistes catalans, i en menor escala els valencians; com també passa entre algunes figures d’Unides Podem; com també passa entre alguns barons socialistes, que no sols fan el ridícul sinó que intenten ridiculitzar el seu secretari general, Sanchez. Uns i altres han de pensar que el millor fre que s’ha pogut posar i mantenir fins ara als franquistes és la cohesió dels partits demòcrates des del vot de censura a Rajoy. La formació i el manteniment del govern de Sánchez amb UP ha permés el manteniment d’un govern i d’un Parlament on s’han aprovat tots els pressupostos i moltes lleis que semblava que mai s’aprovarien. Qui vulga fer política de poca volada l’ha de fer contra els franquistes que tinga més a prop, però mai contra un govern d’esquerres.

Evidentment que en tot açò, el taló d’Aquil·les de l’encara feble democràcia espanyola és la coartada ideològica de la justícia, ancorats un bon nombre de jutges i de fiscals en la reacció. Aquesta assignatura està pendent i els franquistes ho saben i per això s’oposen anticonstitucionalment a la renovació del Poder Judicial, perquè és l’única cosa que els queda. Feixoo (li diem així perquè és el seu cognom en gallec), ho sap i ho saben els peixos grossos del PP, inclosa Ayuso, que serà la seua perdició, com ho fou de Casado. Ja parlarem de les pernicioses meduses.