dijous, 20 de setembre del 2012

SILLA PAGA I ELS LLADRES COBREN

SILLA PAGA I ELS LLADRES COBREN
Article publicat a el Punt/Avui el dia 20 de setembre de 2012

Com tothom sap (i en tot el món) a València proliferen els negocis mafiosos més o manco com a Nàpols i Sicília, o més. Encara que tots són immorals, ho són especialment els que compten amb el vist i plau o amb la complicitat de l'administració, i encara més immorals els que es fan sota la benedicció o la complicitat del Vaticà.

Recordem dos casos, a tall de mals exemples: el frau de les ONG d'ajuda al tercer món, perquè els diners s'han desviat a la compra de pisos en Miami i a més coses brutes; l'altre cas paradigmàtic és el complex entramat de fraus i factures inflades de la visita papal. Aquests casos i altres més, com Gürtel, Brugal, Emarsa, Fabra, accident del metro, Ferrocarrils de la Generalitat, cas Urdangarín, etc. tenen com a denominador comú el fet que o hi està involucrat el PP com a partit, o alguns dels seus factòtums, i que, en conjunt, sumen milions i milions d'euros, que ens han furtat.

Dic que ens han furtat, perquè els estem pagant nosaltres! Així de clar i així de dur. Els diners dels nostres impostos, de l'IVA, de les taxes, de la venda del patrimoni públic, tot, tot, està destinat a tapar els forats d'aquests rapinyaires. I com n'han furtat tants i se n'han gastat tants en fer imbecil·litats de gran calibrada, com tot allò de Calatrava, el príncep Felip, l'Àgora, la Terra Mítica, l'aeroport de Castelló, etc., ara ja no els en queden ni per a pagar les ajudes a les persones més desvalgudes, beques, etc. Per tant, el poble paga, Silla paga.

Vull posar el cas dels rebuts de l'aigua potable, com exemple. En les enigmàtiques i laberíntiques factures de les empreses concessionàries del servei (totes elles vinculades a diversos tinglados de grups de pressió incontrolables), se'ns cobra també per a pagar el manteniment dels serveis de tractament de residus, etc. Això està molt bé, perquè evidentment, tot això ho hem de pagar entre tots.

Però també estem pagant per tot els desfalcs que s'hi han fet, amb total impunitat, en aquestes empreses. El cas d'Emarsa és el pitjor de tots: recordem que en aquesta empresa pública, gestionada per personatges del PP, han desaparegut milions d'euros, evadits a l'estranger, i que se n'han malgastat altres milions, en regals, viatges al Carib i fins i tot amb putes, tal com sona. Tot plegat, els diners reals que costa el servei, més els milions evadits a l'estranger, més els milions gastats en putes, tot ho hem de pagar els ciutadans. El poble paga i els lladres cobren i es mamen la gran vida!

I per si no n'hi havia prou, resulta que els veïns de Silla paguem molt més que els de València. Això sí que és un cas! Tinc davant meu dues factures, una d'Aquagest (empresa que ens subministra a Silla) i una altra d'Emivasa (empresa que subministra a València). En el mateix període, dos mesos, la factura de Silla és de 107'0 euros, mentre que la de València és de 63'81 euros! Com és possible que ens estiga passant el que dic? Com és possible que ens estiguen prenent el pèl i els diners? No ho sé.

Ara mateix passe una còpia d'ambdues factures al regidor de Compromís, Melero, perquè ho pregunte en la primera comissió informativa que puga i que ens ho explique. No sabem el que respondrà l'equip del govern, perquè, com són del PP estan més atents a no molestar als seus “capos” de la capital que a defendre els interessos dels veïns i veïnes de Silla. Hi ha alguns acords plenaris que obligava l'alcalde a fer gestions, que no s'han fet, per la mateixa raó. I aquesta és una qüestió que té molt d'intríngulis: a qui es déu un alcalde i un govern municipal, al seu partit o al poble?