dissabte, 23 de maig del 2020


GUAI, COMPROMÍS

22/05/2020  tuit pe4njat a faceboof
2/PV

Compromís ha plantat cara al govern central i no ha votat a favor de la proposta de Pedro Sanchez de continuar el confinament. El poc cas que el govern central de social-podemites ens fan als valencians mereixia aquesta negativa. En realitat, als valencians i valencianes cap govern espanyol mai ens ha fet cas, sinó al contrari, i per això som l’autonomia més infra-finançada de totes. Tothom ho reconeix, però ningú mou un dit per a solucionar-ho. Com les pressions de Puig i la societat valenciana, amb els grans empresaris implicant-s’hi, no serveixen de res, s’ha decidit que ja està bé de fer de fer de comparses i hem votat no. Els qui per sistema desconfiem d’Espanya, hem pogut respirar més tranquils i amb orgull.

Curiosament a les Corts tots els partits estan d’acord que reivindiquem un millor finançament i en adoptar mà dura en la reclamació, però Baldoví era el més indicat per a fer-ho, perquè els altres diputats botànics formen part del govern central i estan lligats de mans i peus. Així és que Compromís s’ha decidit a treure profit de la situació, votant no; per primera vegada. Ha coincidit amb els diputats populars i voxistes valencians que també han votat no, però aquests ho han fet per l’obediència que li guarden als seus duces Casado i Abascal, que no se sap qui és el més burro i qui el més animal. Especialment Casado, que intenta desesperadament erosionar Pedro Sanchez i fer-lo fora del govern. Pobre Casado, quina cara d’amargat!

Tornant al nostre cas, votar no ha estat una manera clara de dir al govern que ja està bé de riure’s dels valencians i que s’espavilen Pedro Sanchez i el cara de taxista d’Àbalos, que té de valencià el que jo de monjo del Tíbet; en la situació en què es troben els socialistes, no estan per a perdre vots i després del coronavirus hi haurà moltes coses a aprovar. Cal recordar, perquè ningú no s’agobie més del compte, que amb el vot de Compromís Pedro Sanchez arribà al lloc que ocupa i que hem estat recolzant-lo fins ara; però, s’havien compromès amb nosaltres a solucionar el nostre problema financer i no ho fan.

L’enorme dèficit  que arrosseguem els valencians és que paguem a Espanya més del doble del que ens retornen; també que cobrem per sota del que en un repartiment just ens correspondria, en proporció a la nostra població i en comparació a les altres autonomies. Com no ens sobren diners, sinó que ens en falten, no estem per a fer d’idiotes. Votar no és el que tocava i per això felicite Baldoví i Compromís.