diumenge, 6 d’octubre del 2013

BAUZÁI I WERT, UNS TALIBANS EMBOGITS

BAUZÀ I WERT, UNA TALIBANS EMBOGITS
Article publicat a el Punt/Avui el dia 6 d'octubre de 2013

Pels canals de televisió i la premsa que haurem de dir lliures (per exemple El Punt/Avui), per a distingir-los dels òrgans d'informació oficials o paraoficials, seguim amb atenció i estupor les cabrioles polítiques i judicials amb què el Govern central i els autonòmics de la mateixa corda, estan segrestant i pervertint la democràcia, amb la col·laboració de la peculiar justícia d'alguns jutges.
Emparant-se amb els resultats electorals, que els donà la majoria absoluta, mantenen l'antidemocràtica teoria que poden fer qualsevol cosa, encara que siga el contrari del que havien promès en els respectius programes. I són capaços d'imposar lleis i decrets agressius contra el mateix poble que els va votar i perversament es creuen en el dret de fer-ho, com si tenir la majoria fora patent de cors. Això és una estafa a la democràcia, és l'antidemocràcia.
És el cas de Bauzá, que a partir d'ara diré Bauzá bin Laden, com tot seguit explicaré. Aquest madrileny, president dels balears i pitiüses, ha posat en marxa, en les escoles i en l'administració, uns programes que ataquen directament la manifestació més genuïna de l'ànima del poble, que és la seua llengua. Eliminant el requisit lingüístic de l'administració i la immersió lingüística en l'escola, ataca la llengua i la pregunta és si ho anuncià així en la campanya electoral, que atacarien la llengua catalana. Pel que es veu, per la reacció de la gent, sabem que no, doncs enganyà el poble.
L'actitud de Bauzá i dels talibans amb què governa a cops d'ucasos (un ucàs és una ordre dictatorial, que imposaven els tsars a la força), l'actitud de tots plegats no respon a cap altra idea que la de liquidar la llengua catalana. Dir-los, doncs, talibans és una manera de dir-los alguna cosa, perquè també els escau titllar-los de franquistes, o de feixistes. En qualsevol cas, el que passa és que han perdut la legitimitat.
És evident que el que dic d'aquests bàrbars de les Illes és d'aplicació a tots els governs populars, començant pel central; a fi de comptes és de Madrid d'on ixen les directrius genocides, que s'elaboren en la FAES d'Aznar i es canalitzen pels ministeris més ideològics, especialment a través de Wert. La idea clau d'aquesta gent és que s'ha d'espanyolitzar a tothom, talment com intentava Franco, perquè España és una, grande y libre. El projecte antilingüístic, doncs, és de l'Estat i no afecta solament a la llengua catalana de les Illes, perquè una cosa pareguda passa a Galícia i intenten a Euskadi i a Catalunya.
El projecte del PP va encara més enllà i les mesures contra la sanitat pública, contra les pensions, contra els funcionaris, demostren que en realitat tenen el mateix sentit: es tracta de deteriorar l'estat de benestar. La idea que viure tant bé és insuportable per al sistema i que cal fer correccions en profunditat, invocant raons d'eficàcia i fins i tot assegurant que el que pretenen és evitar-ne el seu col·lapse en el futur, comporta, però, una fal·làcia: per què totes les mesures que pren aquesta gent són a costa del poble pla, i van a càrrec de la seua butxaca? Per què no pressionen fiscalment els poderosos, acaben amb la corrupció de banquers i de polítics, retallen o suprimeixen les prebendes de la monarquia i deixen de subvencionar l'església?
Tornant a les Illes, que és el tema estrella del moment, vull mostrar la meua admiració a tantíssima gent que s'ha manifestat unànimement contra Bauzá, deixant-lo en evidència, amb una impressionant vaga d'ensenyants, d'estudiants i de les famílies; que ha comptat amb les adhesions de les institucions i de les entitats, de la Universitat, del món artístic i intel·lectual, de la societat sencera. Han causat un impacte en les nostres consciències, impagable, i han demostrat fins a quin punt ha arribat l'hora de dir no als feixistes que ens governen.
Bauzá bin Laden, podrà intentar fer tant de mal com podrà a la llengua catalana, però, sols podrà fer-ho durant el temps que li queda de govern, que són dos anys; a canvi, quedarà per a la història com un polític maleït pel poble. És el mateix que li passarà al gran taliban d'en Wert. Les generacions que actualment estan en edat escolar i llurs famílies, no els oblidaran. Com no hem oblidat, les generacions que visquérem sota la dictadura, les agressions del franquisme.
Per altra part, aquests talibano-franquistes, no saben que el que han aconseguit, fins ara, és exactament el contrari del que pretenien i en lloc d'espanyolitzar a ningú, han fet que afloren els sentiments nacionalistes i els han nodrit d'una manera ja irrefrenable. Per experiència valenciana sé que totes les barbaritats que estan fent, no acabaran amb la llengua, que és el que pretenen, sinó que la reforçaran. Això val per a en Bauzá com per a en Wert.
A les Illes, com passà al País Valencià, estan vivint la mateixa experiència i estic convençut que al remat qui n'eixirà guanyador serà el poble, com ho fórem els valencians en el seu moment. Pel camí ens hauran fet patir molt, però la llengua catalana, que ha estat perseguida durant segles i ha resistit tants atacs, també resistirà els dels embogits Bauzá i Wert i tots els seus talibans. Finalment, doncs, no els haurà servit de res fer el cafre.