diumenge, 6 d’octubre del 2013

RAJOY DIU MÉS MENTIDES QUE ALENA

RAJOY DIU MÉS MENTIDES QUE ALENA
Article publicat a el Punt/Avui el dia 29 de setembre de 2013

La patètica presentació de Rajoy a l'ONU, en una sala pràcticament buida, ha fet més evident el poc o nul interès que suscita una persona que, sospitosa d'emparar i d'emparar-se en una trama de corrupció estatal, a l'altura de les repúbliques bananeres, va pel món com si no haguera passat res. Per tant, ni l'Estat espanyol, ni el seu president, desperten cap confiança enlloc, i el fracàs olímpic de Buenos Aires és una bona prova. L'únic interès que podia oferir Rajoy a Nova York estant tenia més a veure amb la morbositat, doncs, que amb cap altra cosa.
Per això, la cadena de notícies Bloomberg tingué interès a fer-li una entrevista, per a demanar-li pel cas Bárcenas. Tement-s'ho, des de la Moncloa havien intentat vetar les preguntes sobre el tema de la corrupció, però precisament aquest era el tema que més els interessava. La imatge de Rajoy acorralat per la periodista és definitiva, i les respostes absurdes que donava a les preguntes que li feia, d'antologia. A Nova York continuà dient les mateixes mentides que havia dit ací al Parlament tal com vam poder veure a la televisió (la Sexta).
Abans de l'entrevista, en altre lloc i davant d'importants i prestigiosos economistes, ja n'havia dites de mentides. Per exemple, digué que no anava a fer cap més retallada, i al mateix temps a Madrid anunciaven que congelaven els salaris dels funcionaris. Congelar els salaris no és el mateix que retallar-los-els? I està el tema de les pensions dels jubilats, que també van a ser amplament retallats. I han apujat el preu de l'electricitat... Per això dic que Rajoy diu més mentides que alena.
I s'hi posà també amb el tema de la independència de Catalunya, afirmant cínicament, que “separar-se” va contra la marxa de la història, perquè segons l'il·lustre registrador, el que toca ara és la integració. Altra mentida, sabent que Escòcia i Quebec seran independents aviat, sense que s'oposen els governs de Canadà i de la Gran Bretanya. Igualment, Rajoy també sap que un munt de repúbliques europees han aconseguit la independència a finals del segle passat “separant-se”, la major part de manera pacífica i pactada (Txèquia, Eslovàquia, Eslovènia, Croàcia, Bòsnia, Geòrgia, Ucraïna, Estònia, Letònia, Lituània, etc.). Rajoy, doncs, menteix més que alena.
És probable que el milhomes de Rajoy confiava que a Nova York podria torejar els periodistes, com fa ací, però es trobà davant de la realitat que al món saben perfectament la mena de merda que estem patint i li pregunten. Li demanaren per la corrupció del PP, i no sabé fer altra cosa que negar la seua existència... El viatge de Rajoy a Nova York ha estat un autèntic sainet.
I el sainet no acaba. Aquesta gent de qui parlem, ara volen organitzar un desori fenomenal, canviant l'horari que tenim, el de Berlín, passant-lo al de Londres. A mi, ja que va ser Franco qui ens posà a l'hora de Berlín, per anar al mateix compàs que Hitler i Mussolini, no em sembla malament que tornem a on ens toca (que és l'hora de Canàries, per cert). Altra cosa, però, és que també volen, aprofitant la gran confusió, fer-nos canviar els hàbits de vida, els dels àpats i la jornada laboral. Què té a veure una cosa amb l'altra? Ací hi ha trampa.
Crec que, en realitat, el que intenten és organitzar una confusió general i marejar-nos i tindre'ns entretinguts i despistats, intentant que ens oblidem de la corrupció i de l'espoli que han protagonitzat i que estem patint. És, doncs, una gran maniobra d'entreteniment, mentre ells van fent. Ja ho intentaren aquest estiu amb el tema de Gibraltar però, com no ho aconseguiren, ara ho volen intentar amb els horaris.
Ja m'he referit més d'una vegada a la moral i he afirmat que aquesta gent no en té, perquè són uns immorals. Per exemple, el que està passant amb el tema d'Eurovegas. Els “interessos” que hi tenen posats en el que serà un antre de blanqueig de diners, prostitució, ludopaties i evasió de capitals, els importa molt més que res, que la salvació de les seues ànimes, posem per cas i per això s'oposen els ministres de l'Opus i alguns bisbes.
Sembla que el Govern accepta tot el que demana l'empresari ianqui: llibertat per a fumar; la legislació laboral del tercer món; l'entrada i sortida de diners sense control; dur el metro fins a la porta; donar avals bancaris per si l'empresa fa fallida, i que si això passa que ens hem fem càrrec nosaltres... Com és possible que acceptem tot açò? Crec que les comissions que poden cobrar els tenen obsessionats, per això estan disposats a aquest immens despropòsit. Si diuen que ho fan perquè es crearan llocs de treball, menteixen.
Amb el que ens costarà complir les exigències de la màfia que s'hi vol instal·lar, podrien haver-se salvat les xicotetes i mitjanes empreses que han hagut de tancar, per falta de crèdits bancaris, i també s'haurien salvat milers i milers de llocs de treball. Definitivament, menteixen que alenen i alenen més que els porcs.